Ce planuri are Nichifor la Consiliul Judeţean

Proaspăt instalat în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Gheorghe Nichifor şi-a stabilit, în linii mari, priorităţile. Profesorul de istorie are trei instituţii în vizor, respectiv Muzeul Judeţean Gorj, Biblioteca Judeţeană şi Arhivele Naţionale.

Gheorghe Nichifor va coordona tot ce înseamnă cultură la nivelul judeţului Gorj. „Ar fi două-trei priorităţi pe care eu le-aş avea în vedere în ceea ce priveşte Muzeul Judeţean, de pildă, Biblioteca Judeţeană şi Arhivele Judeţene, care nu aparţin de Consiliul Judeţean, dar şi cu o societate de ştiinţe istorice ale cărui destine le conduc de mult timp aici, la Gorj. O să încerc să pun bazele unui colectiv care să înceapă până la urmă o monografie istorică a judeţului Gorj mai amplă, care nu există în clipa de faţă”, a spus Gheorghe Nichifor, vicepreşedinte CJ Gorj. În al doilea rând, profesorul de istorie îşi doreşte o inventariere a monumentelor istorice în vederea identificării unor surse de finanţare pentru restaurarea lor. „Să încercăm ceva proiecte europene pe anumite situri arheologice, există la Stoina unul extrem de interesant, un arheolog Vlad Zira care mi-a şi fost coleg de facultate, cunoscut mai mult peste hotare decât la noi”, a mai spus Gheorghe Nichifor.

Şi pentru că nu poate renunţa la meseria de dascăl, vicele Nichifor spune că va mai păstra şi câteva ore de istorie la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” al cărui director a fost mulţi ani. „Eu am făcut demersurile de suspendare din funcţia de director la Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu», concursul rămâne valabil până în 2021. Poate o să îmi iau şi câteva ore în continuare, relaţia mea este absolut specială cu această unitate de învăţământ”, a precizat Nichifor.  

Profesoara Mihaela Runceanu a fost instalată la conducerea liceului, după ce Nichifor a preluat mandatul în fruntea Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: