Încep înscrierile la clasa zero

Părinţii ai căror copii termină anul acesta grădinița trebuie să se pregătească să-i înscrie pe cei mici la şcoală. Startul înscrierilor se dă în luna februarie când vor fi afişate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj circumscripțiile şcolare şi planul de şcolarizare propus.

 Părinții se pot decide însă cel mai bine asupra unităților de învățământ în perioada 23 februarie-2 martie, când fiecare școală primește părinții în vizită.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj va afișa în data de 22 februarie circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate fiecărei unități de învățământ.

Părinții vor fi nevoiți să țină cont, și în acest an, de școala la care este repartizat copilul conform domiciliului. Totodată, părinții își vor putea face o idee mai bună asupra școlilor în perioada 23 februarie-2 martie, când se va organiza în fiecare unitate de învățământ “Ziua porților deschise”, în care părinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ.

Conform programului, între 27 februarie și 16 martie se vor completa de către părinți, online sau la unitatea de învățământ, cererile tip de înscriere. Tot în această perioadă, se va face și validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor. Părinții însă vor fi nevoiți și în acest an să țină cont de câteva aspecte. Astfel, copiii care împlinesc șase ani înainte de 31 august 2017 trebuie înscriși obligatoriu în clasa zero. Legea este permisivă în cazul copiilor care împlinesc șase ani după 31 august 2017. Astfel, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2017 pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. 14 Martie este termenul final de evaluare a nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor. Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare are ca termen data de 6 aprilie 2017.

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: