Tichete de grădiniță pentru preșcolarii nevoiași din Târgu Jiu

Copiii din Târgu Jiu care provin din familii fără posibilități financiare vor primi tichetul de grădiniță în cuantum de 50 de lei, pentru luna ianuarie, până cel târziu 15 februarie. Tichetele sunt deja la Direcția de Protecție Socială Târgu Jiu. Grădinițele la care peșcolarii studiază au un termen până la care să prezinte situația cu prezența elevilor în luna ianuarie, asta pentru că una dintre condițiile de acordare spune că micuții trebuie să fie prezenți zilnic la grădiniță, cu excepția absențelor motivate, care pot fi de două tipuri. 

 Preșcolarii din Târgu Jiu care provin din familii cu o situație financiară precară vor beneficia și anul acesta de tichetul de grădiniță. Este vorba de micuții care provin din familii unde venitul pe membru de familie nu depășește 284 lei. Anul trecut nu au fost depuse multe cereri de acordare a stimulentului. Cei de la Direcția de Protecție Socială vin și cu o posibilă explicație. "Limita de venit se referă la venitul minim garantat pentru o persoană, care este de 142 de lei, iar legea prevede dublul acestui cuantum. Aceste cuantumuri nu au fost modificate de mult timp, iar salariul minim pe economie a crescut. Cred că aici este diferența de solicitări", a spus Alina Toader, directorul adjunct al Direcției de Protecție Socială. 

Părinții preșcolarilor care știu că se încadrează în condițiile pentru obținerea acestor tichete pod depune solicitările atât la Direcția de Protecție Socială, cât și la grădiniță.

Pentru a beneficia de stimulent, copiii vor trebui să fie prezenți zilnic la gradiniță cu excepția absențelor motivate care pot fi absențe medicale, iar părinții trebuie să aducă scutiri medicale, sau învoiri care să nu fie solicitate pentru mai mult de trei zile pe lună. Situațiile cu prezența trebuie comunicate Direcției de Protecție Socială de secretarii grădinițelor până în data de 5 februarie. Stimulentul se acordă lunar în intervalul septembrie-iunie. 

În 2016, primul an în care a fost acordat acest ajutor, au fost înmânate până în 100 de tichete. Cele mai multe solicitări au venit de la Grădinița "Voievod Litovoi", respectiv 47 de solicitări. O altă unitatea de învățământ preșcolar unde au fost mai multe solicitări este Grădinița "Traian Vuia".

La nivelul municipiului Târgu Jiu își desfășoară activitatea 17 grădinițe. Tichetele pot fi folosite în orice magazin, iar părinții nu au voie să achiziționeze băuturi alcoolice sau tutun cu acestea.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: