Încep lucrările de consolidare, la zece ani de la alunecările de teren

Două drumuri comunale din Bustuchin vor intra în reconsolidare după ce în urmă cu zece ani au fost afectate de alunecările de teren din zonă. Lucrurile s-au mișcat extrem de greu având în vedere că proiectul de reconsolidare a fost depus în urmă cu patru ani de autoritățile locale din Bustuchin la Compania Națională de Investiții. Finanțare a primit încă de anul trecut, din mai, însă abia acum s-au stabilit câștigătorii licitației.

 DC29 care leagă Bustuchin- Poiana Seciuri-Ruget și DC38 care leagă Târgu Logrești-Valea Pojarului-Bustuchin sunt cele două drumuri care acum zece ani au fost rupte și făcute praf de alunecările de teren. Tot atunci mai multe case au fost puse la pământ. La zece ani de la alunecări, cele două drumuri vor fi în sfârșit reconsolidate, anunță primarul Ion Ciocea. ”Săptămâna trecută am mers la București, la CNI, am reținut că s-a terminat și licitația și contestațiile. Au câștigat două firme diferite, una pentru DC29 și alta pentru  DC38. Este un proiect pe care îl aștept de patru ani de când am hotărât să trecem la treabă și de 10-12 ani de când au apărut alunecările de teren. Este bine că s-a mediatizat atât pentru că iată că în final încep și lucrările”, spune primarul Ion Ciocea.

Lucrările au fost licitate la 2,7 milioane de lei pentru DC29 și 3,2 milioane lei pentru DC38. Constructorii urmează să se prezinte în câteva zile la Bustuchin, să așeze șantierul. ”Am urlat, am țipat pentru aceste alunecări de teren pentru că dacă se intervenea mai repede poate această alunecare nu mai continua și salvam și casele oamenilor. Eu m-am luptat, am scris proiecte, am mers la București cu fotografii, cu memorii și așa am câștigat finanțarea prin Compania Națională de Investiții. Am pus la dispoziție deja perimetrul către CNI. Asta a fost zona, noi băgam seara piatră și dimineața o îngheța pământul”, a mai spus primarul Ion Ciocea. În tot acest timp s-a putut circula cu greu pe cele două drumuri însă primarul speră să nu mai aibă probleme odată cu efectuarea lucrărilor. 

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: