Încep lucrările de reabilitare a unei case memoriale din Gorj

Casa Memorială „Ion Popescu Voitești“ din comuna Bălănești a intrat într-un amplu proces de reabilitare, consolidare și modernizare. Investiția este suportată de Consiliul Județean Gorj și deja a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. Acest lucru nu poate decât să bucure autoritățile locale care speră că, odată reabilitat acest obiectiv turistic, la Bălănești vor ajunge mai mulți vizitatori.

Autoritățile locale din Bălănești așteptau de mult timp ca această casă memorială să intre în reabilitare, mai ales că se află într-o stare avansată de degradare.

”S-a dat ordinul de începere a lucrărilor și au ca termen de finalizare anul 2022. Este mult de lucru la această casă memorială, pentru că este într-o avansată stare de degradare și trebuie să făcute mai multe lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare. S-a mai intervenit în trecut cu mici lucrări de reparații, însă nu au fost suficiente. Este vorba de o reabilitare capitală”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.

Casa memorială „Ion Popescu Voitești“ este introdusă în circuitul turistic și anual aducea la Bălănești turiști din țară, dar și din străinătate, interesați de acest gen de obiective din județul Gorj.

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: