Planul Urbanistic General a ajuns la Primăria Târgu Jiu

Planul Urbanistic General al municipiului Târgu Jiu a fost subiectul de discuție al oamenilor politici, mai ales în campaniile electorale. Deși legea impune ca acest PUG să fie actualizat la fiecare zece ani, la Târgu Jiu au trecut deja 22 de ani.

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu vin cu o veste bună despre acest Plan Urbanistic General. Documentația a fost depusă în cadrul unității administrativ teritoriale din Târgu Jiu pentru a putea fi verificată, iar mai apoi va fi trimisă Ministerului Dezvoltării pentru a se obține avizele necesare.

”Planul Urbanistic General a fost depus la Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru verificare, după care va fi trimis către Ministerul Dezvoltării pentru obținerea avizelor necesare. După această etapă, va intra într-o dezbatere publică, urmând ca după aceea să fie aprobat într-o ședință de consiliu local”, transmis reprezentanții primăriei.  

Plan Urbanistic General (PUG) se intocmeste la nivel de municipiu și vizează dezvoltarea omogenă a principalelor zone de interes public pentru o perioadă mai mare de timp (maxim 10 ani). 

Planul Urbanistic General este absolut necesar în cazul unor investiții de interes sau de utilitate publică majora (modernizarea infrastructurii rutiere, extinderea intravilanului și a infrastructurii de apă, canalizare și gaze naturale).

PUG are în vedere creșterea calității vieții în special în domeniul locuințelor și serviciilor.

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: