Încep Zilele Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu

Săptămâna viitoare se anunţă una plină de cântec şi dans la Târgu Jiu. Asta pentru că începând de luni, 16 iunie, încep Zilele Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu, care anul acesta împlineşte 42 de ani de funcţionare. Printre artiştii de seamă care vor concerta în cele cinci zile de manifestări se numără Emerich Imre, Florin Camen, Olguţa Berbec şi Victoriţa Lăcătuşu

Luni este Ziua Clubului Artelor drept pentru care, la Muzeul Judeţean, începând cu orele 17, va avea loc vernisajul expoziţiei absolvenţilor clasei de pictură a profesorului Loreta Nicolcea. Începând cu orele 17, pe scena teatrului de Vară din Târgu Jiu va avea loc spectacolul de varietăţi “Inimi Tinere”, susţinut de solişti vocali ai claselor de muzică uşoară. De asemenea, vor participa trupele Fire Rock şi Sweet Girls din Sadu şi trupele de dans al Şcolii Populare de Artă (SPA). În încheiere va avea loc un recital al noului Band al SPA, Litua Band, dar şi al invitaţilor de onoare Emerich Imre şi Florin Camen.

Marţi va fi Ziua Culturii tradiţionale a Gorjului. La orele 11, la Teatrul de Vară, vor avea loc ateliere de creaţie pentru copii şi tineri, în domeniul olăritului, artei lemnului,  ţesăturilor şi cusăturilor tradiţionale, sub îndrumarea meşterilor populari de la secţiile externe ale şcolii. De la orele 19, pe scena Teatrului de Vară vor avea loc recitaluri ale 5 tarafuri tradiţionale, dar şi ale formaţiilor de muzică tradiţională gorjenească.

Ziua de miercuri este închinată Artei Populare contemporane. Începând cu orele 16, în incinta Teatrului de Vară va avea loc o expoziţie de artă şi meşteşug, iar de la orele 19 va avea loc un recital de excepţie al Ansamblului Maria Lătăreţu. În încheiere vor interpreta doi foşti elevi ai Şcolii Populare de Artă, Olguţa Berbec şi Victoriţa Lăcătuşu.

Ziua de joi este închinată Artelor Culte. Atunci va avea loc ultimul spectacol din stagiune al Orchestrei de Cameră Lira Gorjului. Mai apoi va avea loc un spectacol susţinut de teatrul de balet din Sibiu, cu balerine din Japonia, Canada şi Spania. Vineri este ziua dedicată copilăriei. Vor avea loc 2 spectacole de teatru de păpuşi pentru copii. Tot atunci vor fi şi numere de iluzionism. Zilele Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu se vor încheia cu un carnaval.

PREMII

Elevii SPA au adus noi premii în ultima vreme. Cosmina Ungureanu a câştigat locul I la Festivalul Naţional “Tradiţii” de la Şimleul Silvaniei. Maria Mihăilă a obţinut locul I la acelaşi festival la o altă categorie de vârstă. Yasmine Polacek a ocupat locul I la Festivalul “Dor de cânt românesc” de la Cumpăna, dar şi premiul I la Festivalul “Floare de Lotus” de la Oradea. Mara Vătafu a ocupat locul al II-lea la Festivalul “Dor de cânt românesc”, iar la Festivalul “Filofteia Lăcătuşu” de la Alunu a luat trofeul cel mare. Denisa Ungureanu, mezina şcolii, a câştigat premiul I la două concursuri de la Vâlcea şi Craiova. Toţi aceşti artişti vor putea fi urmăriţi săptămâna viitoare la Zilele Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: