De ce nu vom avea NICIODATĂ un muzeu „Brâncuşi“ la Târgu Jiu

Autorităţile locale din Dolj au reuşit să obţină finanţare pentru construirea unui muzeu spectaculos, în memoria lui Constantin Brâncuşi, la Craiova. Doljul a reuşit să obţină finanţare şi pentru complexul sportiv, promis de Guvern şi autorităţi la Gorj. Chiar ieri, Senatul a respins proiectul de lege pentru înfiinţarea muzeului la Târgu Jiu, aceasta fiind a doua respingere.


Muzeul „Constantin Brâncuşi“ nu va fi la Târgu Jiu, proiectul fiind respins de două ori de Parlament, dar sculptorul gorjean va fi omagiat la Craiova. Consiliul Judeţean Dolj a obţinut finanţare cu fonduri europene pentru construirea unui muzeu Brâncuşi, ce va fi amplasat în curtea Muzeului de Artă din Craiova. Consiliul Judeţean a obţinut bani şi pentru realizarea complexului sportiv de lângă Aeroportul din Bănie. Cele două proiecte ale Consiliului Judeţean Dolj au primit aprobare pentru finanţare din fonduri europene, aproximativ cinci milioane de euro, dar ele trebuie finalizate într-un timp record: până la sfârşitul anului viitor. În caz contrar, banii trebuie returnaţi. Consiliul contribuie şi el cu cinci milioane de euro. 

Proiectul spectaculos al Centrului „Brâncuşi“ a fost conceput de renumitul arhitect Dorin Ştefan. Acesta prevede construirea la exterior a unei păsări măiestre, îmbrăcată într-un ou din sticlă, care, la rândul lui, este acoperit de o prismă. Întreaga construcţie, cu o înălţime de 11 metri, este realizată din sticlă sudată de specialişti din Austria şi va fi străbătută de un lift. 

Detalii pe gds.ro

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: