Încep zilele Târgu Jiului! Cine cântă pe Insuliţa de pe Jiu!

Primăria Târgu Jiu dă startul la distracţie la împlinirea a 609 ani de la atestarea oraşului. Manifestările încep sâmbătă, 16 mai, cu Festivalul Naţional de Muzică Uşoară şi Muzică Folk “Coloana Infinitului” ce se va desfăşura în amfiteatrul din centrul oraşului şi se încheie duminică, 24 mai, cu un spectacol de muzică uşoară oferit de Elena Gheorghe, Elena Hasna, Alb-Negru, On-X Band şi Cătălin Turbatu. Bugetul alocat anul acesta pentru aceste manifestări este de 150.000 lei, anunţă reprezentanţii primăriei Târgu Jiu.

Programul de zilele municipiului Târgu Jiu cuprinde o serie de activităţi culturale, spectacole, expoziţii, campionate de streetball şi streetdance, karaoke, spectacole de muzică populară şi uşoară. Potrivit organizatorilor, deschiderea oficială are loc marţi, 19 mai, la ora 22.00 cu un spectacol de sunet şi lumini pe insuliţa de pe Jiu. Miercuri, 20 mai, începând cu ora 21.00 are loc, ca în fiecare an, procesiunea religioasă dedicată patronilor spirituali ai municipiului Târgu Jiu, Sfinţii Mari Împăraţi Constantin şi Elena. De asemenea, pe 21 mai, pe Aleea Celebrităţilor, vor fi dezvelite două stele cu numele a două personalităţi gorjene, Victor Daimaca, singurul astronom român descoperitor de comete. şi Francisc Milescu, primul care a înfiinţat un teatru în Gorj. Tot atunci va fi acordat titlul de cetăţean de onoare al municipiului gimnastei Andreea Munteanu, a precizat Teodora Ciobanu, reprezentantul primăriei Târgu Jiu. Tot joi, 21 mai, are loc campionatul de streetball în amfiteatrul din centru, începând cu ora 18.00 şi continuă cu un campionat de streedance şi un show karaoke. Primul spectacol de muzică uşoară are loc începând cu ora 21.00 pe Insuliţă şi este oferit de Emma Ştefan, Anya, Tavi Colen & Band. „Vineri, 22 mai, va fi spectacolul de muzică populară oferit de Şcoala Populară de Artă, la finalul căruia domnul profesor Ştefan Popescu va încerca să obţină un record prin interpretarea unei melodii la cel mai mare nai din lume, construit de el. Începând cu ora 21.00, gorjenii sunt invitaţi să-l întâlnească pe Gelu Voicu şi taraful său”, a adăugat Teodora Ciobanu. 

Flash Mob de Ziua Majoratului

Manifestările continuă şi sâmbătă, 23 mai, începând cu ora 17.00, pe faleză, unde vor fi sărbătoriţi tinerii care anul acesta împlinesc 18 ani. “Sâmbătă, în Parcul central îi vom sărbători pe tinerii care au împlinit până acum sau vor împlini 18 ani anul acesta. În jur de o mie de elevi vor evolua într-un flashmob, avem 14 licee participante iar începând cu ora 18.00 vom putea urmări un joc demonstrativ al echipei de baschet Energia Târgu Jiu. Ultima zi de sărbătoare se anunţă a fi una extrem de încărcată. Începând cu ora 11, în parcul de pe insuliţă, va fi organizat un cross al speranţei în parteneriat cu Asociaţia Oncologică „Sfânta Ana“ iar începând cu ora 21.00, toţi târgujienii sunt aşteptaţi să participe la un spectacol oferit de On-X Band, Cătălin Turbatu, Elena Hasna, Alb Negru şi Elena Gheorghe. După ora 24.00 va avea loc celebrul foc de artificii.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: