Inedit! Cum s-au îmbrăcat doi miri la cununia civilă

Doi tineri care s-au căsătorit joi la primăria Târgu Jiu au vrut să iasă din tipare şi să se îmbrace total diferit faţă de cum se obişnuieşte. Aceştia s-au prezentat în faţa autorităţilor îmbrăcaţi cu ie şi blugi. Au vrut astfel să readucă în actualitate veşmintele tradiţionale româneşti, dar şi să scape de obişnuita rochie şi banalul costum.

Este vorba de Larisa Navlea din Târgu Jiu şi Silviu Nebunu, originar din Craiova. Cei doi tineri au luat decizia de a schimba ţinuta obişnuită şi au purtat la cununia civilă ie şi blugi, în loc de rochie şi costum. “Voiam altceva, să ieşim un pic din tipar şi să promovăm produsele tradiţionale pentru că s-a cam uitat de tradiţie şi am încercat să adaptăm cât de cât. Nu suntem în totalitate îmbrăcaţi popular, dar este ok. Invitaţii nu erau pregătiţi pentru a participa la acest eveniment în costum popular. La nuntă intrăm în modul obişnuit, cu rochie de mireasă şi tot ce trebuie”, a spus Larisa Navlea.

Silviu s-a mutat de mai bine de un an în Târgu Jiu. A cunoscut-o pe Larisa prin intermediul unei rude şi sunt împreună de doi ani şi cinci luni. Tânărul a spus că nu au scăpat ieftin purtând ie la cununia civilă. “Putem vorbi de reacţia părinţilor, cărora li s-a părut puţin ciudat, acum toată lumea îmbrăcându-se în costum, papion, cravată, la patru ace, când le-am spus de blugi şi ie, bineînţeles că nu le-a convenit, dar uşor, uşor, i-am convins că e ceva ok. Oricum, sunt scumpe şi iile, nu se pune problema asta. Ne-a costat 400 de lei bucata. Şi opincile sunt 300 lei perechea, am vrut să luăm şi opinci, dar sunt scumpe. Şi iţarii sunt la fel de scumpi. Eu îl aveam pe al bunicului, dar a intrat puţin la apă, s-a degradat puţin şi nu mai îmi veneau bine. Atât s-a putut”, a spus Silviu Nebunu. 

Tinerii vor avea sâmbătă şi cununia religioasă la biserica din zona Coloanei fără Sfârşit.

Vizualizări: 323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: