Începe evaluarea pagubelor produse de ploi

Ploile din ultimele zile au făcut ravagii în mai multe comune din judeţul Gorj, însă de departe cea mai afectată a fost Bengeşti Ciocadia. Zeci de gospodării au fost inundate, iar apele revărsate au afectate culturi agricole.

Instituţia Prefectului nu a centralizat încă un bilanţ al efectelor produse de ploi. Printre cele mai afectate localităţi, spune prefectul Ciprian Florescu, au fost Bengeşti Ciocadia, Săcelu, Muşeteşti, Baia de Fier şi Drăguţeşti. „Comisia judeţeană va face şi ea o raportare cu privire la pagubele produse, după care vom convoca comitetul pentru situaţii de urgenţă şi vom promova un proiect de hotărâre de guvern, asta în cazul în care se va stabili că este nevoie de bani din fondurile speciale pentru ajutorarea celor care au fost afectaţi de aceste calamităţi. Bengeşti Ciocadia este cea mai afectată zonă, dar inundaţii au fost şi la Borăscu şi la Drăguţeşti şi la Ţicleni au fost probleme legate de debitul de apă”, a declarat prefectul de Gorj.

De altfel, locuitorii din Bengeşti Ciocadia au avut nevoie duminică de intervenţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a scoate apa din mai multe gospodării. Satele Ciocadia şi Bălceşti au avut de înfruntat furia apelor, pompierii intervenind cu un autocamion de intervenţie, o autospecială şi trei motopompe, precum şi cu o autospecială de primă intervenţie.

Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: