Începe Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular din Peştişani. Premii pentru participanţi!

Muzică, joc şi voie bună se anunţă în acest weekend în comuna lui Brâncuşi. Duminică, 13 mai, va debuta cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Cântecului, Jocului şi Portului Popular din Peştişani. Evenimentul cultural-artistic adună laolaltă mii de oameni din toate colţurile judeţului şi nu numai. Participanţii sunt îndemnaţi să îmbrace straie tradiţionale. Cele mai frumoase costume populare vor fi premiate de organizatori.

Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular din Peştişani va debuta la ora 11.00, cu Parada portului popular. După horele din centrul comunei, distracţia se mută, două ore mai târziu, în zona Deleţ din satul Frânceşti, unde va avea loc o serbare câmpenească. La ediţia din acest an îşi vor arăta talentul tineri artişti din mai multe zone ale judeţului Gorj şi nu numai. „De Ziua Naţională a Portului Popular, primăria şi organizaţiile non-profit din Peştişani organizează Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular din Peştişani. Festivalul a fost iniţiat de locuitorii satului Frânceşti, cu scopul de a promova portul popular gorjenesc, tradiţiile şi talentele zonei. Vor evolua artişti, copii talentaţi din Peştişani, dar şi ansambluri din alte localităţi precum Dănciuleşti, Turceni, Baia de Aramă sau Runcu”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Petrecerea câmpenească va avea loc la intrarea în satul Frânceşti. Acolo va fi amenajată o scenă unde vor evolua ansamblurile participante. Vor fi amenajate şi câteva rânduri de scaune pentru participanţi. În zonă vor fi prezenţi şi comercianţi cu mici şi bere.

 PREMII

Cei care vor purta cele mai frumoase costume populare vor fi răsplătiţi cu premii în bani. „Vom premia cel mai tânăr şi cel mai vârstnic purtător de costum popular. Tocmai de aceea aşteptăm participanţii la acest eveniment să vină îmbrăcaţi în costum popular”, a conchis primarul Pigui.        

Galerie foto



Vizualizări: 3,486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: