Primar obligat să reangajeze un salariat concediat abuziv

Primarul din Albeni, Silviu Stan, este obligat de instanță să-l reangajeze pe contabilul concediat abuziv în februarie 2019. 

Laviniu Gabriel Buculea a fost dat afară după ce activitatea  profesională i-a fost apreciată cu nota 1.8, corespunzătoare calificativului „nesatisfăcător”.

La o zi după evaluarea făcută de primar, Buculea a primit decizia de încetare a activității.

Considerând măsura abuzivă, fostul contabil s-a adresat instanței de judecată. A reușit să anuleze raportul de evaluare pe baza căruia i s-a desfăcut contractul de muncă, cerând apoi, tot în instanță, reîncadrarea pe post.

Tribunalul Gorj i-a dat câștig de cauză. Instanța de fond a decis ca Buculea să-și primească postul înapoi, dar și drepturile salariale din urmă. 

„Admite cererea. Anulează adresa nr. 1975/07.03.2019 şi dispoziţia nr. 37/13.02.2019. Obligă pârâta să emită o nouă dispoziţie prin care să reintegreze reclamantul pe funcţia publică deţinută anterior încetării raportului de serviciu. Obligă pârâta către reclamant la plata drepturile salariale, începând cu data de 14.02.2019 şi până la reintegrarea efectivă în funcţia publică deţinută de către reclamant. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 900 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, se arată în decizia din 22 iunie a Tribunalului Gorj.

Fostul contabil ar avea de încasat undeva la 30-40 de mii de euro. Banii vor fi retrași din visteria primăriei și nicidecum din buzunarul primarului Stan care se află în conflict deschis cu mai mulți angajați ai instituției și a pierdut deja mai multe procese.

Vizualizări: 6,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: