Începe reabilitarea termică a blocurilor din Rovinari

Cinci blocuri din Rovinari vor fi reabilitate termic, iar lucrările de execuţie vor fi demarate în perioada următoare. Autorităţile locale vor semna în curând contractul cu firma constructoare, o societate din Slatina. Primul bloc care va fi anvelopat este situat chiar la intrarea în oraş, spune primarul din Rovinari, Claudiu Vodislav. Jumătate din investiţie este realizată din fonduri guvernamentale. Primă tranşă de bani a fost deja alocată.

Cele cinci obiective cuprinse în acest proiect sunt blocurile H1, I1, I4 , R1 și M1, pentru care primăria Rovinari a obținut o finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Firma Grup Primacons Slatina va executa lucrările pentru termoizolarea blocurilor respective. Reprezentanţii societăţii sunt aşteptaţi în perioada următoare la Rovinari pentru a încheia contractul cu primăria în vederea executării lucrărilor. "Am reușit anul acesta să obținem din nou finanțare pentru reabilitarea termică a celor cinci blocuri. Acum suntem în stadiul de a semna contractul cu firma respectivă, care a câștigat licitația în primă fază. Efectiv putem demara lucrările. Suntem în stadiul de corespondență între primărie și firma respectivă, să punem la punct toate detaliile referitoare la contractul care va fi semnat într-o săptămână, maximum două, ca să demareze lucrările. Cei de la firma respectivă chiar au venit în oraș, am ajuns la o înțelegere. Am stabilit că vor începe cu blocul R1, care este chiar la intrare în Rovinari. Sperăm ca anul acesta să primim toate fondurile și să rezolvăm această problemă a orașului. Măcar cele cinci blocuri să le putem anvelopa", a declarat Claudiu Vodislav, primarul oraşului Rovinari.
Întreaga investiţie se ridică la circa 3.4 milioane lei. Jumătate din sumă este asigurată prin Ministerul Dezvoltării, 30% de primărie, iar restul ar trebui acordată de cetăţenii din oraş care locuiesc în respectivele blocuri. Autorităţile locale din Rovinari s-au angajat să asigure şi partea de cofinanţare a cetăţenilor, sumă pe care să o recupereze de la aceştia în decursul următorilor ani. „Am luat o hotărâre în Consiliul Local prin care partea de 20% care revine cetăţenilor să fie pusă tot de primărie şi să fie recuperată timp de 10 ani, ca o taxă, de la cetățeni. Am încercat să venim astfel în sprijinul cetățenilor", a mai spus primarul din Rovinari.
După semnarea contractului cu firma constructoare vor fi demarate lucrările de execuție în vederea reabilitării termice a blocurilor prinse în proiect.

Galerie foto


Vizualizări: 5,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: