Liderii FNME au lipsit de la omagiul lui Călinoiu

Ceremonia de premiere a minerilor care au mers pe jos la București, dar și a celor care au făcut greva foamei, a avut loc joi la Consiliul Județean. Ion Călinoiu a pregătit diplome de patriotism pentru 80 de mineri, dar s-au prezentat doar 30. De la eveniment au lipsit liderii marcanți ai Federației Naționale Mine Energie, cei care au organizat “marșul disperării”. Călinoiu nu a comentat absenţa liderilor de sindicat de la eveniment

A fost prezent la eveniment scriitorul Laurian Stănchescu, cel care a mers alături de mineri la București, dar și inițiatorul acestei manifestări. El a fost cel care a solicitat autorităților ca minerii să fie răsplătiți cu o astfel de diplomă pentru efortul lor. Evenimentul a creat animozități în rândul sindicatelor din FNME, o parte din lideri nefiind de acord cu omagiul lui Călinoiu. În urmă cu câteva luni, cei de la FNME cereau demisia lui în stradă considerându-l responsabil pentru problemele de la CE Oltenia. „I-am însoţit pe colegii mei din respect pentru domnul Stănchescu, care a fost alături de noi, dar nu voi participa la eveniment pentru că nu voi sta la aceeaşi masă cu Ion Călinoiu”, a declarat Dan Pîrvulescu, liderul FNME. Minerii spun că au venit la evenimentul de la Consiliul Județean pentru Laurian Stănchescu. ”FNME a avut o poziţie faţă de atitudinea autorităţilor locale, l-a criticat pe domnul Călinoiu pentru că nu s-a implicat în sprijinirea Complexului Energetic Oltenia, dar noi am venit astăzi aici pentru domnul Laurian Stănchescu, nu pentru premiere. Dumnealui a fost alături de noi şi ştim că dânsul a avut ideea de a se organiza evenimentul de astăzi”, a declarat liderul de la Cariera Peșteana, Nicolae Marcu.

Călinoiu: În mine veți găsi un prieten

Angajații CE Oltenia au organizat în ultimii trei ani nenumărate proteste în Piața Prefecturii sau greve ale foamei. Aceeași oameni care au fost premiați joi au fost prezenți și atunci. Călinoiu spunea însă că cei care protestează împotriva lui și a lui Laurențiu Ciurel nu sunt mineri. “Mă angajez să fac tot ce-mi stă în putiinţă ca toţi să fim aceeaşi voce. Am organizat şi acţiunea aceea de strângere de semnături, dar evenimentul care va rămâne în istorie este sacrificiul dumneavoastră, de a merge pe jos până la Bucureşti. În mine veţi găsi mereu un prieten şi un susţinător, indiferent pe ce poziţie mă voi afla”, le-a promis Ion Călinoiu. “Noi ne-am făcut datoria, dumneavoastră ca politicieni sunteţi obligaţi să luaţi acele măsuri şi să daţi acele legi pentru ca CEO să meargă mai departe. Dacă dumneavoastră nu faceţi acest lucru, noi suntem pierduţi. Pentru asta am venit astăzi aici”, i-a spus un miner.

Galerie foto




Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: