Comuna Fărcăşeşti devine şantier. Unde au fost programate lucrări!

Administraţia locală din Fărcăşeşti a demarat la nivelul localităţii o serie de lucrări de infrastructură în mai toate zonele comunei. Este vorba de extinderi la reţeaua de apă, betonări de drumuri şi asfaltări de uliţe, realizarea de drumuri de sprijin şi construirea de rigole pentru preluarea apelor pluviale şi altele. Toate proiectele sunt finanţate din resursele proprii ale comunei.

Cetăţenii comunei Fărcăşeşti vor beneficia în curând de un confort sporit. Autorităţile locale au dat startul unor lucrări importante pentru comunitate. Mai multe uliţe vor fi modernizate pe fonduri de la bugetul local, spune primarul Dănuţ Bălu. "În următoarea perioadă vor începe lucrările de alimentare cu apă pe uliţa Trotea. Acolo sunt terenurile din intravilan pretabile pentru construcţii, dar şi o fermă. Vom betona uliţa după finalizarea acestor lucrări. Investiţia se realizează din fonduri de la bugetul local. Sunt emise autorizaţiile de construire. Tot în următoarea perioadă vom trece la turnarea covorului asfaltic pe uliţa Călugăreni din satul Peşteana de Jos. Vom turna asfalt pe o distanţă de 600 de metri. Şi pe uliţa din satul Valea cu Apă vom turna asfalt pe o porţiune de circa 150 de metri. Era beton pe aceste uliţe, dar s-a deteriorat", a declarat Dănuţ Bălu, primarul comunei Fărcăşeşti. 

Şi lucrările vor continua la nivelul comunei Fărcăşeşti. Vor fi realizate ziduri de sprijin în două puncte vulnerabile din comună, podeţe, dar şi rigole pentru preluarea apelor care se scurg de pe versanţi. "Vom realiza un zid de sprijin la gospodăria Osiac din satul Valea cu Apă. Va fi realizat şi de o parte şi de cealaltă, de un metru înălţime. Vor fi realizate şi 5 podeţe la gospodării cu o deschidere de 3.5 metri. Este un pârâu mare. Vom realiza un zid de sprijin la pârâul Aninoasa, pentru a proteja drumul şi gospodăria lui Constantin Cimpoieru. Vom betona şi un şanţ lângă gospodăria lui Vasile Voichița din satul Fărcăşeşti. E o subtraversare către canalul de gardă, din amonte în aval. Vom realiza şi o alee în cimitirul din Peşteana de Jos, acolo unde în anii trecuţi am realizat şi o parcare. Vom demara şi acţiunea de montare a ultimelor 200 apometre. Oamenii nu au fost puşi să plătească, acţiunea este realizată pe cheltuiala primăriei", a mai spus primarul comunei Fărcăşeşti.  

De asemenea, în această perioadă se lucrează de zor la construcţia terenului sintetic de la Liceul Roşia Jiu. Lucrările vor fi încheiate luna aceasta, au spus autorităţile. Vor fi demarate lucrările şi la aleea de acces iar terenul va fi pus la dispoziţia cetăţenilor din comună gratuit, la fel ca şi parcul de joacă ce se realizează în vecinătatea acestuia.

Galerie foto


Vizualizări: 1,314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: