Începe şcoala la Turburea. Primarul Bîrcă: „Pun piciorul în prag”

Autorităţile locale din Turburea îi primesc luni pe elevi în unităţi de învăţământ igienizate şi bine dotate, spune primarul Ion Bîrcă. Deschiderea anului şcolar va avea loc la Liceul Tehnologic, iar mai apoi primarul va face o vizită tuturor şcolilor din localitate.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, îi va primi luni la şcoală pe elevii comunei, acesta declarând că toate şcolile din comună sunt autorizate din punct de vedere sanitar şi dotate în aşa fel încât actul educaţional să se desfăşoare în bune condiţii. „O să trec pe la toate instituţiile pe care le avem. Deschiderea anului şcolar o facem la centru, unde este Liceul Tehnologic, iar după aceea o să mergem şi la Poiana. În fiecare an am mers pe la toţi copiii”, a declarat primarul Ion Bîrcă.

Mai puţin modernă este unitatea de învăţământ de la Poiana, şcoală care urmează să fie reabilitată cu 500.000 de lei, bani de la PNDL. Dacă la capitolul şcoli, primarul este mulţumit, când vine vorba despre profesori, edilul are dubii. Vrea ca din acest an lucrurile să intre pe făgaşul normal, aşa că are de gând să ceară Inspectoratului Şcolar încă doi educatori. „La grădiniţa de la Poiana avem 40 de copii şi un singur educator. Ori mie mi se pare că nu poate face faţă, aşa că am zis că mai creăm un post pentru tineri. La Turburea avem 56 de copii, trebuie să avem practic trei educatori, acum sunt decât doi. Eu am ştiut şi până acum, dar nu m-am băgat în treburile lor, dar acum, când am văzut că nu merge treaba, avem rezultate slabe, am decis să mă implic”, a declarat primarul Ion Bîrcă.

„Mă voi băga peste tot”

Determinarea primarului este atât de mare încât spune că se va implica activ ca anul viitor copiii să aibă rezultate mai bune la învăţătură. „Pun piciorul în prag şi termin bâlciul, cum s-a făcut curăţenie în primărie de merge totul ok, aşa va merge şi la şcoală, totul ok. Nu mă bag în procesul lor educativ, dar administrativ, mă voi băga peste tot. Unde văd că există o greşeală, apelez la ISJ Gorj să-şi facă datoria”, a mai spus Ion Bîrcă, primarul din Turburea.  

Vizualizări: 2,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: