Primarul din Bălești și soția sa, nași pentru 16 cupluri

Cuplurile din Bălești care anul acesta au împlinit cel puțin 50 de ani de la căsătorie au fost sărbătorite, vineri, de autoritățile locale.16 cupluri și-au reînnoit jurămintele la biserică, nași fiindu-le primarul localității, Mădălin Ungureanu, și soția sa, Irina. Pentru că au sărbătorit Nunta de Aur, fiecare cuplu a primit din partea administrației locale câte o diplomă de fidelitate, dar și o sumă de bani.

Autoritățile locale din Bălești au sărbătorit cu mult fast cuplurile de vârstnici din localitate care anul acesta împlinesc o jumătate de veac de la căsătorie. Doamnele s-au coafat, s-au machiat și au îmbrăcat cele mai frumoase rochii, iar domnii au purtat cele mai alese costume.

Au mers împreună la biserică, pentru a-și reînnoi jurămintele pe care și le-au făcut acum o jumătate de veac. ”Este un lucru foarte bun atenția pe care autoritățile locale o acordă bătrânilor. Suntem și noi la o vârstă și le mulțumim pentru asta. Eu și soțul meu împlinim 50 de ani de căsnicie în noiembrie”, a spus Mariana Văduva, din satul Rasova.

Sărbătoriții au spus și care este secretul lor pentru o căsnicie de lungă durată. ”Suntem de 51 de ani împreună. Am reușit să rămânem împreună prin înțelegere. Avem împreună trei copii, de care ne bucurăm, și de nepoți. Acesta este secretul unei căsnicii fericite”, a explicat Emilia Negrea, din satul Ceauru.

Fiecare cuplu a primit din partea autorităților o diplomă de fidelitate, dar și câte 150 de lei. Mai mult, după ceremonia religioasă, cu toții au fost invitați la o masă festivă la un restaurant din zonă. Aici au fost întâmpinați cu mâncare aleasă și muzică bună. ”Este un eveniment plăcut, atât pentru mine, cât și pentru cetățenii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Un moment extraordinar. Pe mine m-au copleșit emoțiile, numai când am privit aceste cupluri. Am fost nașul lor, părintele spiritual, așa cum se spune. Este a XIX-a ediție, este o tradiție frumoasă care va continua și care va veni îmbunătățită de acum încolo”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Bălești.

Petrecerea va continua la Bălești, asta pentru că, în data de 29 septembrie, autoritățile locale au pregătit și alte surprize pentru bătrânii din localitate, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.  

Vizualizări: 5,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: