INCONŞTIENT: Şi-a băgat soţia şi copiii în spital, mama în mormânt

Şi-a ucis mama şi a băgat în spital soţia şi cei trei copii. Vorbim de un şofer inconştient, care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Acesta a apăsat mult prea tare pedala de acceleraţie şi, după ce a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă. Autoturismul s-a izbit de două capete de pod, după care s-a răsturnat. Evenimentul a avut loc joi noaptea pe DN 79, pe raza localităţii Bâlteni.

Şoferul are 27 de ani, iar inconştienţa sa a atins cote maxime în momentul în care a plecat la drum după ce a consumat băuturi alcoolice. În maşina condusă de doljean era mama lui, soţia, dar şi cei trei copii minori. Pe raza localităţii Bâlteni acesta a condus cu viteză şi, într-o curbă deosebit de periculoasă, a părăsit partea carosabilă. După ce a lovit mai multe capete de pod s-a răsturnat. Localnicii au fost treziţi de zgomotul puternic şi au acordat victimelor primul ajutor. „S-a auzit o bubuitură puternică şi ne-am trezit. Am crezut că e cutremur. Am ieşit repede la poartă şi am văzut maşina răsturnată. Ieşea fum din ea şi am spart geamurile să scoatem oamenii din ea, că ne-a fost frică să nu ia foc. Erau trei copii mici, două femei, dar cred că cea mai în vârstă era decedată. Pe şofer nu l-am putut scoate că avea centura. L-au scos cei de la SMURD. Pe una din fetiţe a dus-o la spital un vecin”, a povestit un martor ocular.

Mama şoferului nu a supravieţuit

Toate cele şase victime au fost transportate la spital, fie cu ambulanţele, fie cu maşini particulare. Dacă şoferul, soţia şi copiii au avut noroc şi au scăpat cu viaţă, mama conducătorului auto a decedat. „Toţi cei care au fost în maşină au fost loviţi. Este vorba de şase persoane. Eu am preluat o victimă în stop respirator care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi un copil cu multiple traumatisme. Pot să vă spun că toţi avea răni destul de grave”, a declarat Claudia Popescu, medic Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

A recunoscut că a băut

La spital, şoferul le-a povestit poliţiştilor că a consumat două pahare de vin înainte să plece la drum. „Am băut două pahare de vin. Eram în maşină cu mama, soţia şi cu cei trei copii. La un moment dat mi-a ieşit ceva în faţă şi am încercat să evit şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus tânărul şofer.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat imediat cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. Oamenii legii au întocmit pe numele şoferul dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest conducătorul auto a prezentat o concentraţie de alcool de 0.5 la mie.

Şoferul şi fetiţele sale de doi respectiv şase ani au rămas internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, în schimb soţia şi băieţelul de patru ani au fost transferaţi la Craiova.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: