Dumitru Pârvulescu, o noapte în beciul IPJ Gorj

Unul dintre cei mai apreciaţi finanţişti din judeţ, promovat în ultimele luni de mai multe ori la nivel de Bucureşti de premierul Victor Ponta, a dormit noaptea trecută în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul în care poartă cătuşe şi primarul din Peştişani, Florin Pavel, anchetatorii şi apărătorii lui Dumitru Pârvulescu neoferind nici un fel de informaţii despre acuzaţiile ce-i sunt aduse.

Dumitru Pârvulescu a fost adus ieri după-amiază la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj de poliţişti înarmaţi, surse neoficiale menţionând că procurorul de caz, Emil Moţa, l-ar fi chemat anterior pe acesta la audieri, iar finanţistul nu s-a prezentat. Pârvulescu este în prezent subsecretar de stat în Ministerul Economiei, fiind promovat pe post de premierul Victor Ponta, după ce, din mai până în iunie fusese şef al Corpului de Control din acelaşi minister. Până la promovare, acesta condusese direcţia contribuabili mici şi mijlocii din Direcţia Finanţelor Publice Gorj, de câteva săptămâni fiind şi administrator special la Uzina Mecanică Sadu.

Toate aceste funcţii fac din Pârvulescu un pion extrem de greu în ancheta lui Moţa, anchetă care a dus deja la arestarea lui Florin Pavel, după ce cămătarul Aristică Doru Şerban, zis Habitu, a încheiat un contract de cesiune de creanţe cu instituţia condusă de edilul aflat după gratii. Pavel a acceptat compensarea unor datorii pe care afaceristul Dan Radu Floarea le avea la Habitu cu nişte bani pe care Primăria Peştişani trebuia să-i achite firmei sale pentru lucrările efectuate la un campus şcolar. Contractul nu ar fi fost tocmai în regulă, iar Pârvulescu, pe vremea când lucra la Gorj, i-ar fi „sfătuit” pe aceştia cum să dea o aparenţă de legalitate înţelegerii la care ajunseseră, eventuale interceptări telefonice îngropându-l pe subsecretarul de stat.

Tăcere completă

Reţinerea lui Pârvulescu s-a făcut în condiţii total diferite de cea a lui Pavel, a lui Habitu sau chiar a şefului PNL Gorj, Dian Popescu, implicat şi el în ancheta respectivă. Subsecretarul de stat a avut parte de un tratament total diferit faţă de cei menţionaţi, jurnaliştii veniţi la Parchet pentru a afla ce se întâmplă fiind scoşi de jandarmi în afara curţii instituţiei, în stradă. Maşina Poliţiei, un WV Passat folosit de regulă ca antemergător la coloanele oficiale, deci nu o dublă simplă, a fost parcată direct în scara de acces în sediul Parchetului, pentru jurnalişti vizibilitatea fiind minimă. Subsecretarul de stat a fost văzut apoi flancat de cei doi poliţişti înarmaţi care îl păzeau în maşina cu girofar, maşină care a plecat în trombă de la Parchet spre arestul IPJ Gorj.

Avocaţii lui Pârvulescu sunt decanul Baroului Gorj, Florin Homescu, şi fostul procuror adjunct Janeta Cosmulescu, aceştia menţionând să au dispoziţie de la clientul lor să nu comunice nimic presei, lucru pe care l-au respectat cu sfinţenie, ca şi soţia acestuia, care a precizat doar că nu crede în vinovăţia lui. Persoanele respective au fugit foarte repede de lângă jurnalişti pentru a scăpa de întrebări, dar şi mai repede au plecat din sediul Parchetului procurorul de caz, Emil Moţa, precum şi adjuncta instituţiei, Felicia Cocoş. Aceştia au cerut maşină la scară, iar şoferul unui Logan de la Parchet i-a luat pe aceştia „din scurt”, ducându-i în oraş, procurorul Moţa preferând să îşi lase propriul autoturism parcat în faţa instituţiei, decât să fie agasat de întrebările jurnaliştilor.

În aceste condiţii, loc la speculaţii este suficient, o parte dintre ele putând fi spulberate azi, când este foarte posibil ca Pârvulescu să fie prezentat la Tribunal pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă.

DOSAR

Primarul din Peştişani, Florin Pavel, a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii iunie în acelaşi dosar, după ce Curtea de Apel Craiova a emis mandat de arestare pe numele său. El este acuzat de abuz în serviciu, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave contra intereselor publice, neglijenţă în serviciu şi luare de mită.În acest dosar mai sunt cercetaţi, în stare de libertate, preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, şi fratele său Gabriel, aceştia fiind acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu. Doru Şerban zis Habitu este şi el de mai multe luni în arest preventiv.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: