INCREDIBIL! Unul dintre liderii mișcării naziste americane are ca idol un român!

Matt Heimbach, bărbatul din Indiana care a condus marșul suprematiștilor albi din Charlottesville, în urma căruia trei oameni au murit, ieri, spune că mișcarea lui e inspirată de Corneliu Zelea Codreanu și de Biserica Ortodoxă.

”În România nu vezi naziști, ci creștini umili și iubitori”

Într-un interviu acordat presei de peste ocean, Matt Heimbach declara: ”Nu mă consider neo-nazist. Cea mai mare sursă de inspirație spirituală a mea e re Corneliu Zelea Codreanu și Legiunea Arhanghelului Mihail. Misiunea Legiunii era să salveze sufletele prin revitalizarea Bisericii Ortodoxe Române. Când am vizitat România și am vorbit cu niște bătrâni care își amintesc acele vremuri, nu am văzut în ei naziști, ci creștini ortodocși umili și plini de dragoste care nu s-au dat în lături de a suferi timp de decenii în închisorile comuniste. Legiunea nu a fost o mișcare nazistă, ci una creștină, puternic susținută de Biserica Ortodoxă.”

Heimbach spune că mișcarea lui militează pentru ”comunități omogene”. Adică albii să trăiască cu albii și să fie conduși cu albi, pentru că ”doar asta poate detensiona atmosfera de ură rasială”. În același interviu, Heimbach a făcut la părintele Iustin Pârvu, ca unul dintre liderii ideologiei legionare. ”Nu cer tuturor să fie naționaliști”, spune Heimbach, ”cer doar ca viziunea mea de inflență ortodoxă asupra lumii să fie lăsată în pace”. 

”Evreii duc un război împotriva lui Dumnezeu”

În continuarea interviului, Heimbach își îndreaptă atenția către evrei, despre care spune: ”mă rog ca sufletele să le fie salvate, mă rog să se întoarcă la Hristos, pentru că rolul nostru este să aducem evanghelia tuturor neamurilor. Dar trebuie să admiteți faptul că fariseii au continuat să se poarte un război împotriva lui Dumnezeu și a creștinătății, de 2000 de ani încoace.”

De altfel, Heimbach susține că sudul american ar trebui să ”devină ortodox”, pentru că sudiștii au mai multe în comun cu ortodoxia decât cu catolicismul.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: