INCREDIBIL: DN 66 Rovinari - Sadu, plombat şi asfaltat în acelaşi timp

Situaţie incredibilă pe DN 66, tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu. O firmă din Spania a câştigat încă din decembrie licitaţia pentru reabilitarea acestui drum, lucrare pentru care va primi de la CNADNR peste 26 de milioane de euro. Surpriză însă! Noul director de la Drumuri Naţionale, secţia Gorj, Ion Tudor, a anunţat faptul că de luni a început plombarea drumurilor cu firma Gecor din Giurgiu, fondată de dubiosul pesedist Cătălin Voicu. „Este o acţiune de provizorat”, explică Tudor, care spune că şantierul nu a fost încă predat firmei spaniole. Scopul este să mai fie nişte bani cheltuiţi aiurea.

Ion Tudor susţine că Asocierea Comsa SAU - Corporate Management Solution SRL, cea care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea DN 66 pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, va începe marea asfaltare în jurul datei de 15 martie. Deşi mai este doar o lună până atunci, iar şoferii au suportat gropile câţiva ani, de luni a început plombarea gropilor. Cu firma Gecor din Giurgiu, controlată de fostul senator PSD Cătălin Voicu, care a câştigat în luna mai anul trecut, la puţin timp după instalarea guvernării Ponta, un contract de 28 de milioane de RON pentru întreţinerea drumurilor naţionale din Gorj pe perioada 2012-2014. Pentru a nu pierde banii din contract, Gecor se grăbeşte cu plombările chiar dacă vremea nu este favorabilă, ca să facă ceva înainte ca spaniolii să refacă drumul. „Începând de luni am demarat o acţiune de provizorat. Am început să astupăm gropile mari cu mixtură asfaltică, urmând ca imediat ce vremea va permite să turnăm bitum. Am început din zona podului de la Vârţ, urmând ca miercuri şi joi să acoperim gropile de pe drumul dinspre Sadu”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Asfaltarea, amânată după plombare

Tudor estimează că lucrările de modernizare a tronsonului Rovinari-Bumbeşti Jiu vor fi demarate în jurul datei de 15 martie. „Drumul nu a fost predat încă firmei care a câştigat licitaţia. Sperăm ca şantierul să fie instalat în jurul datei de 15 martie, iar lucrările de modernizare să fie finalizate în termenul stipulat în documentaţie”, a menţionat Tudor.

Licitaţia privind reabilitarea DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu a fost câştigată de către firma spaniolă Comsa Sau. Firma promite că drumul va fi reabilitat şi modernizat în 18 luni. Lucrarea pentru reabilitarea a celor 44 de kilometri de drum a fost atribuită acum câţiva ani unei firme maghiare, ce a încasat milioane de euro pentru efectuarea a 5% din lucrări, după care contractul a fost reziliat.  

DRUMUL GROPILOR

10 august 2007, lucrarea de reabilitare a DN 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu este scoasă la licitaţie, fiind câştigată de firma maghiară Vegyepszer Internaţional Ltd. pentru suma de 25,7 milioane de euro.

01 noiembrie 2011, contractul cu  Vegyepszer este reziliat, deoarece firma maghiară la luat avansul, dar nu a făcut aproape nimic.

28 decembrie 2011, CNADNR organizează licitaţie pentru întreţinerea vară-iarnă a drumurilor naţionale din Gorj pe perioada 2012-2014.

14 mai 2012, lucrarea de mai sus este adjudecată de Gecor pentru suma de 27.954.771 RON fără TVA.

16 iunie 2012, reabilitarea DN66 Rovinari-Bumbeşti Jiu, scoasă din nou la licitaţie. Au participat 21 de firme, dar numai 10 oferte au fost valabile

21 decembrie 2012, contractul este atribuit Asocieri Comsa SAU - Corporate Management Solution SRL, pentru suma de 117.975.702 RON fără TVA.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: