Incredibil: Târgujieni terorizaţi de vulpi. Păzesc găinile cu coasa!

Vulpile și șacalii au terorizat localnicii din Târgu Jiu, de pe strada Ana Ipătescu. Oamenii susțin că animalele sălbatice dau atacul aproape în fiecare zi și le omoară păsările. Vânătorii se confruntă cu aceeași problemă ca și în trecut. Nu au voie să folosească arma decât în afara orașului.

De câteva luni, târgujienii care locuiesc în zona Ana Ipătescu stau și păzesc păsările zi și noapte. Cum le scapă din ochi, cum sunt omorâte. Ei bănuiesc că ar fi vorba despre niște vulpi care și-au făcut vizuină chiar în zona fostei ferme de păsări Avicola, dar spun că au văzut și șacali care le dau târcoale gospodăriilor. „În jur de 65 de păsări mi-au fost omorâte în timpul zilei. Eu știu că dihorul atacă doar noaptea. Astăzi (n.r. vineri), s-a întâmplat la un alt vecin. I-au luat 12 găini din curte, iar unei alte vecine i-au omorât 47 de păsări în două nopți”, ne-a spus un târgujian.

„Sapă vulpile pe sub gard și intră în curte”

Oamenilor le e teamă că sunt mai multe vulpi și ar putea fi bolnave pentru că acestea atacă ziua în amiaza mare fără să se teamă de câini. „Am auzit câinii lătrând, am găsit un câine mușcat. Păzesc găinile cu coasa, în curte la mine, în municipiul Târgu Jiu! Ne-au invadat vulpile, șacalii. Noi stăm cu petarde, cu lanterne, cu becuri. Cei de la Ocolul Silvic ar trebui să ia măsuri. Au mai venit vânători, dar nu puteau împușca în gardul vecinilor. O fi omul prin porumbi, nu pot să omoare oamenii”, ne-a spus un localnic.

„Să-i vedeți noaptea pe stradă, la 12 noaptea, să-i vedeți cum patrulează. Sunt șacalii care umblă pe stradă. Au dispărut câinii vagabonzi și au apărut șacalii în mijlocul orașului. Aici am ajuns o zonă, care are mărăcinișuri și vegetație. Nu își dă nimeni interesul. Vina mare e a noastră, a locatarilor. Trebuie să defrișăm. Doar unii au garduri. Eu am gard de trei metri. Sapă vulpile pe sub gard și intră în curte”, susține un alt târgujian care locuiește în aceeași zonă.

Nu pot împușca vulpile în oraș

La Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj au ajuns zeci de sesizări. Au fost trimiși în zonă vânători, însă nu au făcut decât să constatate că există culcușuri de animale, dar nu le-au și găsit. Chiar și dacă le-ar vedea, nu le pot împușca. „Noi nu am ajuns să păzim găinile și curcile oamenilor prin gospodării. Într-adevăr, în zona Avicola, ajunsă ruină, sunt hățișuri, culcușuri ori vizuini. Vin noaptea, probabil, intră și în curțile lor. Noi am dat autorizații de împușcare și la vulpi și la șacali, dar vegetația este foarte mare. Nu poți să vezi vulpea nici dacă îți stă la un metru în față, prin vegetație. În plus, nici nu putem împușca. Nu putem folosi arma în intravilan”, a declarat Nicolae Tonca, șeful Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 3,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: