Rovinăreanul mort în atentatul de la Nisa, comemorat de președintele Franței

Franța și-a sărbătorit vineri Ziua Națională, dar, pentru prima dată, manifestările respective au fost umbrite de atentatul produs în urmă cu un an de zile la Nisa, când, printre cele 86 de victime a fost și un gorjean. Pe 14 iulie, în locul unde s-a produs atentatul, o lumânare a fost aprinsă și pentru Cristian Coman, gesturi similare fiind făcute pentru toate persoanele care și-au pierdut viața în urmă cu un an în tragicul eveniment.

La ceremoniile de vineri după-amiază de la Nisa a participat chiar președintele Emmanuel Macron, care a avut și o întâlnire cu familiile celor morți în atentat, nefiind clar dacă și familia gorjeanului a fost prezentă acolo.

Oricum, după atentat, soția și băiatul lui Cristian Coman au fost și ei răniți și au primit îngrijiri medicale în spitalele din Franța, ei neputând să participe în 2015 la înmormântarea de la Rovinari. Seara s-a încheiat la Nisa prin organizarea unui concert, dar fără focuri de artificii, în semn de doliu. De asemenea, la lăsarea întunericului au fost lansate în văzduh 86 de baloane luminate, unul dintre ele fiindu-i dedicat lui Cristian Coman. În apropierea locului unde s-a produs atentatul a fost ridicat și un monument provizoriu pe care sunt scrise numele tuturor celor 86 de morți de acum un an, autoritățile făcând eforturi pentru a ridica în perioada următoare un monument definitiv în memoria acestora.

La Rovinari, în schimb, puțină lume și-a mai amintit de moartea lui Cristian Coman. Bărbatul, un fost miner plecat la muncă în străinătate, se afla în concediu împreună cu soția și băiețelul lor pe Coasta de Azur în momentul producerii nenorocirii. Chiar de Ziua Națională a Franței, un camion a intrat în plin în mulțime, omorând zeci de persoane venite să asiste la parada organizată de autorități. Cristian Coman avea 34 de ani în momentul în care și-a pierdut viața. El a fost adus la Rovinari și înmormântat pe 30 iulie 2016, câteva sute de persoane conducându-l atunci pe ultimul drum. La acel moment, inclusiv fostul premier Dacian Cioloș a trimis o coroană pentru a fi depusă la mormântul gorjeanului. La un an de zile de la producerea nenorocirii, mormântul lui Cristian Coman nu a putut fi vizitat nici măcar de mama sa, femeia fiind internată în spital cu probleme medicale grave.

Vizualizări: 1,760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: