Indicii că mama din Cătunele a premeditat uciderea pruncului

Angajata primăriei din Cătunele suspectată că şi-a ucis pruncul nou născut a fost expertizată psihiatric, medicii încercând să stabilească dacă are discernământ. Din declaraţiile unor colegi se poate trage concluzia că femeia şi-a premeditat fapta, ceea ce ar duce la o pedeapsă mai aspră. Mihaela Vintilescu se interesa la o colegă juristă ce s-ar întâmpla dacă un nou-născut ar dispărea. Femeia de 42 de ani şi-a aruncat copilul în haznaua din fundul curţii, încercând apoi să susţină că l-a scăpat.

Primarul din Cătunele, Florinel Țuilă, a avut ieri dimineață un început greoi al unei zile de muncă pentru că, pe lângă treburile curente ale comunei, a trebuit să gestioneze și problema subordonatei sale implicate într-o anchetă ce vizează moartea unui nou-născut. Toate angajatele primăriei s-au strâns la prima oră a dimineții și au comentat împreună cu edilul situația creată, femeile spunând că nu se așteptau ca fosta lor colegă să își omoare pruncul, deși observaseră că aceasta își ascunde sarcina și nu dorește să vorbească despre faptul că burta îi creștea de la o zi la alta.

Edilul spune că nu poate lua, deocamdată, vreo măsură față de Mihaela Gabriela Vintilescu atâta timp cât femeia este cercetată în libertate, o eventuală arestare preventivă a acesteia sau o condamnare ulterioară ducând automat la desfacerea contractului de muncă. „Toți din primărie știam că este însărcinată, dar am crezut că îl va naște și nu vor fi probleme. Mai erau discuții, dar doamna secretară i-a explicat că e o problemă penală dacă dispare cumva copilul. Nu-mi dau seama ce a fost în mintea ei, deși ea nu recunoștea nici măcar că a fost însărcinată”, declară edilul.

Secretarul Loredana Rovența a precizat și ea că femeia nega permanent că este gravidă, deși se interesa ce se întâmplă din punct de vedere legal dacă „dispare” nou-născutul. Vintilescu a fost avertizată de rigorile legii, însă acest lucru nu a impresionat-o prea mult. „Se vedea că era însărcinată pentru că, în primul rând, nu mai putea să se deplaseze repede, ca o femeie care nu este însărcinată. Stătea mai mult pe scaun atunci când venea la birou și încerca să își mascheze burtica. Își punea o plasă sau o geantă în dreptul abdomenului și stătea pe scaun, fără să se mai ridice”, spune Rovența.

Ieri, mama acuzată că la 42 de ani și-a ucis pruncul, aruncându-l în haznaua din fundul curții după ce l-a născut, a fost audiată la Parchetul Județean, dar nu a rămas prea mult timp aici, ea fiind trimisă pentru expertizare psihiatrică, la fel ca și eleva de 17 ani de la Slivilești, care și-a omorât bebelușul și l-a incendiat pentru a scăpa de el. Dacă va fi găsită vinovată de acuzațiile ce i se aduc, salariata Primăriei Cătunele va fi cercetată pentru omor, faptă care îi poate aduce 25 de ani de închisoare. Femeia este căsătorită, are acasă încă un copil minor și lucra pe post de consilier pe probleme de cultură la instituția condusă de Țuilă.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: