Elev mort la şcoală, condus pe ultimul drum

A fost jale mare ieri în comuna vâlceană Alunu, acolo unde sute de localnici l-au condus pe ultimul drum pe elevul de 14 ani care vineri a căzut într-o fosă septică din curtea școlii și a murit pe loc.

Oamenii au venit cu mic cu mare și l-au plâns pe Claudiu Cristea, o parte dintre ei mărturisind că își știu copiii mai în siguranță la Roșia de Amaradia, unde i-au înscris la începutul anului școlar, asta deși nici școlile din Alunu nu arată rău. „Nu știu cum mai e aici la școlile din comună pentru că am preferat să îmi dau copilul la școală în Gorj, la Roșia de Amaradia. Au condiții bune acolo și nu am auzit să fi fost vreo problemă de genul acesta”, a spus una dintre mămicile care a venit la înmormântarea băiatului mort vineri.

Claudiu a căzut de la circa doi metri înălțime în fosa septică betonată, după ce a făcut rămășag cu colegi de-ai săi că el poate ridica de unul singur capacul betonat al acesteia. Gestul respectiv i-a fost însă fatal pentru că greutatea plăcii l-a dezechilibrat, iar el a căzut, acum fiind în curs o anchetă pentru a lămuri ce s-a întâmplat, tragedia din Vâlcea putând fi o lecție pentru toți directorii de școli care au astfel de capace neasigurate și neîmprejmuite și la care elevii pot ajunge foarte simplu, chiar din joacă.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: