Înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica, sub lupa Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei a dat ieri publicităţii un comunicat de presă prin care face cunoscut că a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea celor două companii energetice naţionale, Electra şi Hidroenergetica, după ce, la începutul anului doar Electra făcea obiectul unei astfel de investigaţii.

Instituţia amintită dădea pe 18 ianuarie un comunicat de presă foarte asemănător şi la fel de vag precum cel de ieri, deşi în cel de ieri chiar preşedintele Consiliului Concurenţei a exprimat un punct de vedere faţă de verificările menţionate.

"Vrem să analizăm compatibilitatea celor două companii cu un mediu concurenţial normal, având în vedere că în urma restructurării sectorului de producţie a energiei există premisele creării sau consolidării unor poziţii dominante. De asemenea, funcţionarea noilor structuri poate duce la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa comercializării şi furnizării de energie electrică”, menţionează în comunicatul de presă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Un răspuns din partea Consiliului Concurenţei va fi cunoscut în următoarele cinci luni, timp în care cele două companii energetice naţionale au toate şansele să devină funcţionale. Ministrul economiei, Adriean Videanu, preconizează că Electra şi Hidroenergetica îşi vor intra în pâine de la 1 iulie. Gorjenii sunt interesaţi mai mult de prima companie, care va include în rândurile sale toate exploatările miniere şi termocentralele din Oltenia, dar şi o parte din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: