Infractorii suntem noi

PSD este un partid periculos atunci când are o majoritate largă şi cred că ne vom convinge de asta în următorii patru ani. Partidul lui Dragnea a câştigat alegerile cu promisiuni populiste, unele deja puse în practică. Suta de lei pusă la salariu este deja anulată de creşterea preţurilor, dar câtă vreme ni se spune de dimineaţă până seara, pe toate canalele media, că trăim mai bine, unii ajungem să credem asta. Cel puţin până atunci când economia se va prăbuşi şi o să vedem cu toţii ce efecte are guvernarea de tip Moş Crăciun.

Pericolul economic nu este singurul care vine dinspre PSD. Însuşi statul de drept este în pericol, PSD având drept ţintă reformarea acestuia în interesul hoţilor cu patalama de politician. Liderii PSD nu se sfiiesc că mintă de dimineaţa până seara că OUG 13 este bună, că ei au reincriminat abuzul, nu l-au dezincriminat. Faptul că scapă ei, câteva sute de politicieni, de dosarele penale, nu este cel mai mare pericol al OUG 13, atunci când într-o formă sau alta va intra în vigoare. Pericolul major este acela că niciun decident, fie el primar, consiliu local sau guvern, nu mai răspunde pentru abuzurile asupra cetăţenilor. O hotărâre de consiliu prin care s-ar decide că plătim amenzi dacă nu desenăm pe case cei trei trandafiri nu ar mai intra sub incidenţa abuzului, pentru că prin OUG 13 prevederile Codului penal privitoare la abuz „nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative". Asta ca să nu mai amintim de celebrul prag de 200.000 de lei, până la care funcţionarii nu răspund penal dacă produc un prejudiciu. Astăzi OUG 13 nu mai este în vigoare, dar parlamentarii PSD refuză să o discute şi să o respingă în parlament. Susţin că este suficientă aprobarea OUG 14 de abrogare a OUG 13, planul fiind ca legea de adoptare a OUG 14 să fie declarată neconstituţională şi astfel că intre în vigoare OUG 13, care îi va scăpa de dosarele penale.

Guvernul „Noaptea, ca hoţii” şi partidele care îl susţin coboară mult mai jos de atât. Au decis să demonstreze că infractorii suntem noi, cei care am protestat în stradă. Deja au fost chemaţi la poliţie cei care au filmat cu drona, cei care au proiectat lasere, se fac liste cu părinţii care au fost cu copiii la protest, dar şi cu cei care au făcut mobilizare pe facebook. Oamenii lui Dragnea sunt penali la modul ordinar, nu doar din punct de vedere legal. Şi, în acest timp, mii de pesedişti cinstiţi tac şi devin complici la cea mai mare mizerie de după 1989.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: