Înfrăţire negociată de primarul Mazilu la o nuntă de romi

Oraşul Târgu Cărbuneşti are mari şanse să se înfrăţească cu un oraş din Norvegia. Discuţiile în această privinţă au pornit la o nuntă de romi care s-a desfăşurat weekend-ul trecut în localitate. Acolo, primarul Mihai Mazilu a cunoscut câţiva norvegieni afacerişti, dispuşi să facă fapte mari pentru cetăţenii din această zonă.

Un tânăr în vârstă de 20 de ani Târgu Cărbuneşti s-a căsătorit la sfârşitul acestei săptămâni cu aleasa inimii sale, la ceremonie fiind invitat atât primarul Mazilu, cât şi patronii săi din Norvegia, pentru care lucrează de câţiva ani. Pentru a le demonstra generozitatea tipic oltenească, edilul i-a invitat luni pe aceştia la un tur al oraşului. „Am fost invitat la o nuntă de romi, sunt nişte oameni potoliţi, la locul lor, cu mare drag m-am dus. Spre marea mea surprindere, undeva în dreapta vreo 18 norvegieni, la masă. M-am interesat să ştiu ce e cu ei aici. L-au respectat şi îl respectă pe acest ţigan care lucrează pentru ei, au venit ca să vadă nunta lui. Înseamnă că acesta şi-a lăsat loc de „bună ziua” acolo. Am rămas impresionat de gestul lor, şi i-am invitat la cafeaua de dimineaţă. Au venit vreo 12 norvegieni, am purtat o discuţie amicală, cu problemele şi atuurile pe care le are Cărbuneştiul. Am vizitat Muzeul „Tudor Arghezi”, biblioteca, centrul pilot pentru persoanele cu dizabilităţi uşoare, le-am făcut un tur de oraş, ceea ce se poate face în două ore. Au rămas destul de impresionaţi”, a declarat primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

Şanse de înfrăţire

În urma discuţiilor purtate de autorităţile locale cu norvegienii, aceştia din urmă le-au transmis că vor face lobby pentru înfrăţirea oraşului Târgu Cărbuneşti cu oraşul Tønsberg, Norvegia. “Au spus că vor vorbi cu autorităţile lor, cu primăria, ca oraşele să se înfrăţească. Nu au promis nimic, dar am simţit ceva frumos în adevăratul sens al cuvântului. Să dea Dumnezeu să nu mă înşel. Cu siguranţă vor veni la anul în concediu. Nu se aşteptau la atâta deschidere sufletească din partea noastră, a autorităţilor. Important este că am păşit prima treaptă, dar sunt convins că am lăsat o impresie frumoasă”, a mai spus primarul Mazilu.   

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: