Avantajele cafelei la birou pentru angajați

Majoritatea companiilor își propun să ofere un mediu de lucru în care angajații lor să se simtă confortabil și să își poată folosi cunoștințele și abilitățile la maximum.

Una dintre modalitățile prin care se poate întâmpla acest lucru este oferirea unui acces ușor la băuturi calde, lucru pe care mulți îl vor aprecia. Nimic mai bun pentru asta decât cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi calde din lume și care poate servi la stabilirea unui mediu de lucru mai relaxat pentru toți lucrătorii. În companiile mici, un aparat de cafea - un espressor manual - este mai mult decât suficient pentru prepararea cafelei tuturor angajaților.

De aceea, îți aducem la cunoștință cele 7 beneficii ale cafelei la birou, astfel încât să poți afla cum această băutură poate fi una dintre cele mai bune modalități de a motiva și de a ajuta angajații să aibă rezultate mai bune în orice companie.

1. Crește productivitatea

Beneficiul cel mai căutat de companiile care investesc în angajații lor este creșterea productivității. Cafeaua este o băutură care poate ajuta foarte mult la aceasta deoarece le permite celor care o consumă să rămână în alertă.

Aparat cafea - idei

Studiile au arătat că poate contribui la îmbunătățirea satisfacției și că toți cei care au posibilitatea să o consume în timpul orelor de lucru tind să îndeplinească un număr mai mare de sarcini sau să fie mai eficienți decât restul.

2. Reduce oboseala

Petrecerea orelor lungi la locul de muncă, și cu atât mai mult dacă munca este repetitivă, tinde să epuizeze angajații. Consumul de cafea reduce oboseala, astfel încât o persoană poate continua să lucreze mult mai confortabil timp de câteva ore.

Acele locuri de muncă care necesită stat îndelungat beneficiază de acest lucru, putându-ți stimula corpul, care în multe cazuri se află în stare de repaus de câteva ore.

3. Reduce stresul

Stresul cauzat de lipsa somnului sau de cantitatea de muncă efectuată este unul dintre motivele pentru care oamenii beau mai multă cafea. S-a demonstrat că aroma simplă a cafelei pentru cineva cu stres poate reduce nivelurile acestuia.

De asemenea, se poate observa că cei care beau cafea în mod regulat sunt mai puțin probabil să simtă efectele stresului care apare la locul de muncă.

4. Crește moralul

Nu toate companiile furnizează băuturi, motiv pentru care angajații care beneficiază de aceste avantaje sunt mai loiali și mai orientați să lucreze în echipă pentru a-și atinge obiectivele.

Băuturile calde sunt un beneficiu vizibil care îi face pe oameni din aceste medii de lucru să înțeleagă că companiei îi pasă de ei și le oferă ceva tangibil, astfel încât să își poată îndeplini sarcinile într-un mod mult mai confortabil.

Acest beneficiu poate fi și mai mare dacă sunteți și preocupat de furnizarea de cafea de calitate. O cafea mai bună îi face pe oameni să înțeleagă adevărata valoare a ceea ce beau.

5. Te ține în alertă

Dacă munca pe care trebuie să o faci este una în care orele de somn sunt puține, sau orele de muncă tind să fie lungi sau pe timp de noapte, cafeaua va fi cea mai bună băutură pe care o poți avea pentru a trece peste ziua de muncă.

Cofeina te va ține treaz și vigilent, reducând întotdeauna oboseala, mai ales dacă bei mai multe căni de cafea.

Ai grijă să nu abuzezi de acest lucru, deoarece există o limită în corpul tău pentru când ești foarte obosit și cafeaua nu va reduce somnul în mod semnificativ. Acesta este doar unul dintre beneficiile pe care le are, dar trebuie să știi că nimic nu înlocuiește un somn bun.

6. Ajută la construirea relațiilor

Mulți oameni consumă cafea, deci este normal ca, în timp ce bei o ceașcă, să poți purta o conversație cu altcineva care se bucură la rândul său de gustul delicios al unei căni bune de cafea.

Se știe că consumul de cafea ajută la o mai mare interacțiune socială, iar cei care o pot avea la locul de muncă tind să fie mai fericiți în funcțiile lor și în îndeplinirea sarcinilor lor.

7. Alte beneficii pentru sănătate

Consumul regulat de cafea poate ajuta la reducerea anumitor tipuri de boli, cum ar fi cancerul de colon. Pacienții cu cancer de colon, care consumă patru căni de cafea sau mai mult pe zi, prezintă un risc mult mai mic de a suferi de acest tip de cancer decât cei care nu o consumă.

Alte boli care reduc riscul de a suferi de acestea sunt diabetul și bolile neurodegenerative.

Aparat cafea - espressor manual

De asemenea, este important de știut că conține nutrienți esențiali precum vitamina B2 și B5, potasiu și magneziu. Beneficiile sale se extind și la a fi un excelent antioxidant și, în cantități moderate, poate ajuta la arderea grăsimilor.

Mai mulți sportivi beau de obicei cafea pentru că pe lângă beneficiile menționate mai sus, aceasta crește și nivelul de adrenalină, ceea ce generează energie de care profită atunci când fac efort fizic.

Vizualizări: 1,645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: