TOP 5 Alimente care previn formarea ridurilor

Ridurile sunt coșmarul oricărei femei, dar trebuie să ne obișnuim cu ideea că nu vom arăta perfect toată viața. Iar ridurile au eleganța lor până la urmă. Nu le putem elimina definitiv, dar putem, în schimb, să întârziem apariția lor, cu ajutorul alimentației de pildă.

Pielea îmbătrânită prematur şi uscată, dar şi prezenţa ridurilor sunt probleme frecvente care pot fi prevenite şi tratate. Pe lângă intervenţiile efectuate în cabinetele specializate şi cremele costisitoare, alimentaţia poate fi de un real folos în recăpătarea frumuseţii pielii.  Îmbătrânirea precoce poate fi prevenită cu ajutorul dietei bogate în fructe şi legume. Studiul arată că dieta poate stimula producţia naturală de colagen de la nivelul epidermei şi astfel poate reduce ridurile. Important este să alegi corect alimentele.

Legume şi fructe

Legumele şi fructele bogate în carotenoide (morcov, dovleac, tomate, broccoli, spanac, papaya, portocale, mango) oferă pielii o strălucire aparte care rivalizează cu bronzul natural. În plus, antioxidanţii găsiţi din plin în fructe precum afine, căpşune, zmeură, merişoare sau ceai verde împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor şi au puterea de a preveni dezvoltarea ridurilor.

Alimente bogate în vitamina C şi A

Vitamina C din citrice are un puternic efect antioxidant, protejând pielea de efectele soarelui, menţinând-o netedă şi împiedicând apariţia ridurilor. Vitamina A din alimente dă elasticitate pielii, împiedică apariţia ridurilor şi previne dezvoltarea vergeturilor. O poţi găsi în vinete, ardei, gogoşari, roşii, dar şi în gălbenuşul de ou, ficăţei, lactate, ulei de peşte.

Peşte

Peştele aduce uleiurile necesare pielii. Bogat în omega 3, peştele nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta, dacă îţi doreşti o piele frumoasă. Dacă vei consuma pește gras de două ori pe săptămână, efectul antirid este garantat! Poate fi gătit pe grătar, marinat, afumat sau sub formă de conservă, în niciun caz prăjit. Pentru tenul uscat este recomandată administrarea suplimentelor de acizi graşi omega 3 însoţită de consumul de ulei de peşte, de două sau de trei ori pe săptămână.

Ceai verde

Ceaiul verde te ajută să-ţi păstrezi aspectul tânăr al pielii. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, ceaiul verde întârzie îmbătrânirea pielii. De asemenea, acesta băutură te ajută să te menţii hidratată.

Apa

Apă pentru o piele hidratată e un dicton deja celebru. Un consum mare de apă ajută la eliminarea toxinelor şi astfel şi pielea va căpăta un aspect mai sănătos. Încearcă să renunţi sau să reduci consumul de cafea, băuturi carbogazoase şi înlocuieşte-le cu apă.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: