Îngrășăminte pentru dezvoltarea mușcatelor primăvara

După ce iarna au hibernat la întuneric şi puţină umezeală, muşcatele au nevoie de lumină şi de ajutor pentru a face din nou obişnuita lor coroană de frunze şi flori. Unul dintre elemente-cheie pentru dezvoltarea masei vegetative este azotul.

Pentru a le pregăti îndepărtați toate frunzele crescute pe timp de iarnă pe ramuri și tăiați-le tulpinile prea înalte, având grijă să lăsați muguri latenți pe fiecare dintre ele. Aceștia se vor activa și vor da naștere frunzelor noi. După ce frunzele noi încep să se dezvolte, este important să fertilizați plantele aflate în dezvoltare, ca să le ajutați să crească frumos și sănătos.

Unul dintre elemente-cheie pentru dezvoltarea masei vegetative este azotul. De aceea, trebuie să folosiți neapărat un îngrășământ bogat în azot, cum ar fi azotul lichid, pe care puteți să-l găsiți în farmacii.

La o linguriță de azot lichid se foloseşte la un litru de apă şi se completează cu 200 g de acid succinic (2 comprimate) la un litru de apă. Apoi fertilizați plantele cu ea, turnând-o pe solul umed: proporția este de 100 ml de soluție azotată la un ghiveci de 1 litru.

De asemenea, puteți să fertilizați foliar mușcatele cu soluție de acid succinic. Acesta contribuie la creșterea plantelor, fortificarea și protejarea lor de factorii nocivi. Ca să pregătiți soluția, pisați 2 comprimate de acid succinic și dizolvați-le într-un litru de apă stătută.

Apoi aplicați-o pe frunzele plantelor prin pulverizare. Această fertilizare poate fi aplicată concomitent cu precedenta.

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: