Îngrijirea corectă a tufelor de căpșuni toamna

Pentru a avea o recoltă bogată în sezonul următor trebuie să aveţi grijă de tufele de căpşuni la sfârşitul verii. Abordând corect îngrijirea căpșunilor după terminarea perioadei de rodire, veți asigura obținerea unei recolte minunate în următorul sezon.

Tufele de căpșuni necesită îngrijiri deosebite nu numai înainte și în timpul rodirii, ci și după culegerea recoltei. Îngrijirea căpșunilor este destul de simplă.

Grădinarii experimentați recomandă tăierea tuturor frunzelor după adunarea fructelor. Este necesară arderea frunzelor uscate pentru prevenirea contaminării altor culturi în cazul, în care există dăunători pe tufele de căpșuni.

Lăsând doar cioturile de la tufe, veți stimula dezvoltarea activă a sistemului radicular, ceea ce va conduce la formarea multor fructe mari și dulci în următorul sezon.

De asemenea, se recomandă tăierea mustăților, fiind lăsate doar cele mai puternice și rezistente. Prelucrați neapărat tufele tunse cu preparate speciale pentru prevenirea bolilor și fertilizați-le cu îngrășăminte bogate în azot: bălegar sau infuzie de buruieni (fără semințe).

Se recomandă efectuarea acestor proceduri după culegerea recoltei sau la sosirea toamnei.

Trebuie să udați tufele de căpșuni cu soluție de drojdie și fertilizați-le cu un îngrășământ mineral complex, care conține fosfor și potasiu. Datorită acestor îngrijiri simple aplicate tufelor în viitorul an vă veți putea lăuda cu o recoltă bună de căpșuni.

Vizualizări: 1,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: