Inițiativă legislativă: supermarketurile vor fi închise duminica!

Marile lanțuri de supermarketuri din România ar putea fi închise în zilele de duminică, conform unei noi propuneri legislative. Și în zilele de sâmbătă programul acestora s-ar putea reduce. 

Potrivit inițiativei legislative recent depusă la parlament, marile magazine ar urma să-și închidă porțile în zilele de weekend și să fie mutate în afara orașelor, după modelul unor state din Europa Occidentală.

Potrivit proiectului, în weekend ar urma să fie deschise doar piețele și magazinele mici. Pentru marile magazine, s-ar impune un program săptămânal de funcționare, cuprinzând intervalul 8-22 de luni până vineri, 8-14 sâmbăta și închis în zilele de duminică.

O altă prevedere importantă se referă la relocarea magazinelor mari. Propunerea legislativă sugerează ca marile magazine să fie mutate în afara orașelor, la o distanță minimă de cinci kilometri de perimetrul urban. 

De-a lungul anilor, mai multe propuneri similare au fost respinse de către Parlament. Unii reprezentanți ai industriei au susținut însă că această schimbare ar putea avantaja magazinele mici și producătorii locali.

Vizualizări: 1,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: