La ce preț vor ajunge roşiile româneşti în piețe!

Roșiile românești urmează să ajungă în piețe de luna viitoare. Kilogramul de roșii românești, potrivit fermierilor, nu va avea un preț mai mare decât în 2023.

Roșiile românești vor intra pe piața autohtonă în martie 2024, potrivit estimărilor făcute de producătorii din agricultură. Mulți privesc cu îngrijorare spre piețe, gândindu-se la costurile pe care le vor prezenta, având în vedere scumpirile din ultima perioadă de timp. 

În anul 2023, unele părți ale lumii au fost afectate atât de tare din punct de vedere meteorologic astfel încât recoltele au lăsat de dorit. 

Ploile torențiale din România, care s-au manifestat și în unele părți ale Europei, chiar și în nord-vestul Bulgariei, au afectat recoltele de roșii în anul 2023, prețurile acestora crescând. 

Nu doar condițiile meteorologice nefavorabile reprezintă motiv de îngrijorare printre producători, ci și costurile care cresc la diverse lucruri necesare pentru îngrijirea recoltei, cum ar fi îngrășămintele. 

Producătorii de roșii din România se pregătesc să scoată primele roșii cultivate autohton pe piață. Unii estimează că vor scoate roșiile pe piață încă din luna martie 2024.

Fermierii din România vor să mențină prețurile la roșii în anul 2024 la același nivel din anul trecut. Tocmai de aceea au încercat și să economisească pe partea de producție de aceea e foarte posibil ca prețurile să fie accesibile.

În anul 2023, kilogramul de roșii românești a prezentat un preț variind între 9 și 15 lei, în funcție de calitatea și soiul legumelor.

Vizualizări: 1,966

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: