Sindicalist, despre un eventual pachet social la CEO: Să dea 125 de mii!

"Să dea 125 de mii de euro cum s-a dat în Bulgaria!" E reacția liderului de sindicat Jan Popescu, din Complexul Energetic Oltenia, întrebat la un post local de radio ce pachet social ar trebui să primească minerii în caz de concedieri colective. 

Nu se știe dacă se va ajunge la un astfel de scenariu în acest an, dar liderul de sindicat spune că, în 2024, nu ar trebui să plece din companie decât cei care se vor pensiona. 

În caz că se va ajunge la disponibilizări, sindicalistul a explicat la Radio Infinit că pachetul social ar trebui să fie unul consistent. „De ce 30, 50 de mii de euro și nu 125 de mii cum s-a dat în Bulgaria și relocare? Să dea 100 de mii! Dacă administrația va intenționa să facă concedieri, e obligată să stea la masă cu partenerul social și sindicatele vor solicita și vor obține condiții bune pentru colegii care vor îndeplini condiții de prepensionare. Nu vom fi de acord să plece salariați în puterea vârstei”, a declarat liderul de sindicat Jan Popescu, de la Federația Univers.

În altă ordine de idei, liderii de sindicat așteaptă prima ședință de negocieri pentru noul Contract Colectiv de Muncă. Discuțiile vor începe în această lună, iar noul act trebuie să intre în vigoare de la 1 aprilie. 

În prezent, compania mai numără în jur de nouă mii de salariați.

Vizualizări: 1,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: