Înscrieri pentru Bac-ul de toamnă

Absolvenții de liceu din Gorj care nu au reușit să promoveze examenul de bacalaureat în prima sesiune, precum și cei care nici măcar nu au intrat la examinare din cauza corigențelor, mai au o șansă să ia examenul maturității.

Înscrierile pentru bacalureatul de toamnă au început și este și un termen limită pentru cei care doresc să-și încerce norocul. ”Din păcate, sunt și absolvenți care nu au reușit să ia minimum media 6 pentru a primi diploma de bacalaureat, drept pentru care, până în data de 13 iulie se pot face înscrieri pentru a doua sesiune de examen. Înscrierile se fac la școlile de proveniență, iar în data de 27 iulie, deci este o singură zi, se poate face înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigențe”, a declarat Daniel Mocioi, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

Candidaţii la examenul de bacalaureat vor susține proba scrisă la limba și literatura română în data de 20 august, iar în data de 22 august vor susține proba obligatorie a profilului. De asemenea, în data de 23 august vor participa la proba la alegere a profilului și a specializării. În perioada 24-27 august se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar în zilele de 29 și 30 vor participa la evaluarea competențelor digitale, urmând ca în zilele de 30 și 31 august să susțină evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Rezultate vor fi afișate în data de 1 septembrie, iar cei nemulțumiți de note vor putea depune contestaţii.

Vizualizări: 351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: