Insolvenţa Hidroelectrica, în pronunţare la primul termen

Cererea Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica privind intrarea în insolvenţă a societăţii a rămas în pronunţare, potrivit  corespondentului Realitatea TV, la Tribunalul Bucureşti, chiar dacă astăzi a fost primul termen de judecată. O grabă la fel de suspectă ca şi cererea în sine. Judecătorii au respins cererea Hidrosind de a fi parte în proces, precum şi cereri similare depuse de două firme care au contracte cu Hidroelectrica.

Judecătorii au evacuat sala, din cauza scandalului făcut de reprezentanţii sindicatelor. Hidrosind a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care au cerut insolvenţa, dar va trece şi la proteste.

Interesant este că preşedintelui Consiliului de Administraţie, Remus Vulpescu, cel care a depus cererea de insolvenţă, i-a încetat mandatul încă din 25 mai 2012, printr-o hotărâre AGA, document publicat ieri de HotNews. Vulpescu este incompatibil, fiind preşedinte al CA al Hidroelectrica, dar şi preşedinte OPSPI.

Agenţia de evaluare financiară Moody's a coborât cu patru trepte ratingul Hidroelectrica, de la "Ba1" la "B2", după ce compania şi-a cerut insolvenţa, şi a atribuit perspectivă negativă, avertizând că ar putea urma o nouă retrogradare.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: