Inspectoratul Şcolar nu-şi poate plăti facturile

Criza economică mult discutată pare să fi pus stăpânire pe Gorj afectând şi conturile IŞJ Gorj. Astfel că, deşi sunt derulate zeci de lucrări de investiţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu va putea plăti constructorii, Mai mult decât atât, IŞJ întâmpină greutăţi chiar şi în obţinerea banilor pentru facturile curente.

„Nu avem bani“, este propoziţia care s-a încetăţenit printre instituţiile publice din Gorj. După ce majoritatea primăriilor şi-au spus problemele cauzate de criza economică, a venit rândul Inspectoratului Şcolar. De precizat că problemele vin de sus, de la Ministerul Finanţelor care nu a virat nici până acum bani pentru achitarea facturilor curente dar şi a lucrărilor la şcoli.

„Momentan nu avem bani nici pentru curent“

Inspectoratul Şcolar nu se mai ţine cu răspunsul la telefoanelor constructorilor care îşi cer banii pentru lucrările efectuate la şcolile gorjene. Potrivit şefului compartimentului tehnic din cadrul IŞJ Gorj, Marius Iorga, Ministerul ar trebui să vireze peste 150 de miliarde de lei vechi, banii urmând să ajungă în contul constructorilor, însă se lasă aşteptaţi. „Nu avem bani. Ne tot sună constructorii şi ne cer banii, fac scandal, ameninţă cu procese. Ar trebui să le plătim aproape 150 de miliarde pentru lucrări făcute la şcoli, fie prin Inspectorat fie prin transfer la primării“, a declarat Iorga. Acesta a mai spus că momentan nu sunt bani nici măcar pentru facturile curente, aşteptând banii de la Minister. „Momentan nu avem bani nici pentru curent. Aşteptăm ceva bani de la Minister“, a spus Iorga. 

Switch pe datorie

Şi inspectorul general adjunct Mădălina Ciolocoi recunoaşte problemele financiare ale instituţiei. Aceasta aminteşte de profesorii care abia azi îşi primesc salariile, după ce a fost aprobată în Consiliul Local  o rectificare de buget. „Banii pentru salariile profesorilor vin de la rezerva de stat, deci problema este foarte gravă“, a spus Ciolocoi. După toate problemele, IŞJ  a mai dat peste încă una. Inspectorii rămăseseră fără Internet după ce switch-ul s-a stricat brusc. Inspectoratul Şcolar a „cumpărat“ un switch nou însă pe datorie, urmând să restituie banii atunci când vor veni fonduri de la Minister.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: