Inspectorii guvernamentali se tem că vor fi demişi

Cei patru inspectori guvernamentali din Gorj stau cu sufletul la gură din cauza unui proiect de lege prin care funcţia lor ar putea fi desfiinţată. Chiar dacă deocamdată este doar un proiect, aceştia ştiu mai mult ca sigur că statutul le va fi afectat aşa că încearcă să găsească soluţii fără să părăsească sectorul administrativ. Cert este că inspectorii vor apela la instanţa de judecată dacă proiectul de lege este aprobat în defavoarea lor.

Cei patru inspectori guvernamentali din Gorj sunt foştii subprefecti Constantin Dumitrescu şi Sorin Arjoca, fostul prefect Victor Banţa şi Cristina Rujan.

Potrivit proiectului de lege dezbătut în acest moment în Parlament, funcţia de inspector guvernamental ar urma să fie desfiinţată, iar cei care ocupă aceste funcţii să fie trecuţi în corpul de rezervă al funcţionarilor publici. Această decizie are reacţii şi la nivelul judeţului Gorj, unde sunt nu mai puţin de patru inspectori guvernamentali dintre care doi în managementul situaţilor de urgenţă, unul pe transporturi şi celălalt pe educaţie. „Este o problemă legislativă potrivit căreia vor să desfiinţeze funcţia de inspector guvernamental şi să ne treacă în corpul de rezervă al funcţionarilor publici. Bineînţeles că în funcţie de cum va ieşi textul de lege, nu vom sta cu mâinile în sân. Nu va dura foarte mult până vom afla rezultatul pentru că din câte ştiu este şi în regim de urgenţă”, a declarat Sorin Arjoca, inspector guvernamental pe probleme legate de managementul situaţilor de urgenţă.

Arjoca: „Am un salariu rezonabil care nu sărăceşte economia ţării”

În cazul în care rezultatul va fi unul nefavorabil lor, inspectorii s-au gândit să se reprofileze. „Voi încerca să fac altceva, nu neapărat în administraţie deşi am o vechime de 12 ani, dar dacă o să am posibilitatea o să continui tot în administraţie, însă nu neapărat pe o funcţie de conducere. Însă putea să nu se ajungă aici, suntem oameni pregătiţi, sistemul se poate folosi de noi”, a precizat Sorin Arjoca.

La nivel de ţară sunt 77 de posturi de inspectori guvernamentali dintre care 12 sunt suspendate şi cinci vacante. Potrivit inspectorului guvernamental de Gorj, majoritatea dintre ei se pregătesc de acţiuni în instanţă dacă rezultatul proiectului le va fi total în defavoare. „Că nu vor fi toţi, dar tot va fi o majoritate care va apela la instanţă dacă ne vor fi încălcate drepturile. Nu este drept pentru că putem fi folosiţi în sistem. Salariul unui inspector este rezonabil nu sărăceşte economia ţării”, a adăugat Sorin Arjoca.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: