Hanu vrea să atragă la Motru medicii din spitalele reprofilate

Dorin Hanu, primarul municipiului Motru, speră să rezolve problema deficitului de medici cu care se confruntă spitalul din oraş după reprofilarea şi comasarea unităţilor spitaliceşti din ţară. Acesta este dispus să le ofere specialiştilor care intenţionează să profeseze la Spitalul Municipal Motru şi locuinţe de serviciu.

Reprofilarea spitalelor din unele oraşe ar putea fi o gură de oxigen pentru cele care duc lipsă de medici. Spitalul Municipal Motru a început să fie căutat de specialiştii de la Spitalul Orăşenesc Rovinari, spital propus spre reprofilare. „O dată cu închiderea sau restructurarea spitalelor din ţară sperăm să existe specialişti care doresc să profeseze la Motru. La ora actuală există un oftalmolog de la Spitalul Rovinari care doreşte să vină la Motru, iar noi suntem de acord să-l primim”, spune Dorin Hanu.

Mai mult decât atât, pentru a asigura necesarul de medici la unitatea din municipiu, Dorin Hanu este dispus să le ofere acestora şi locuinţe de serviciu. „La ora actuală avem un bloc ANL cu 48 de apartamente în Zona Gării pe care o să-l recepţionăm, iar în condiţiile în care vor veni specialişti la Motru se pot da apartamente către specialişti”, mai menţionează Dorin Hanu.

Medici „rezervaţi“ de pe-acum

Problema deficitului de medici de la Motru a fost ridicată şi de directoarea spitalului, Camelia Khraibani, în cadrul unei dezbateri. „Avem aparatură în momentul acesta suficientă să rămânem în sistemul comasare-restructurare, dar nu ca să fim acreditaţi. Cele două mari probleme ale spitalului sunt atragerea de specialişti pe de o parte, lărgirea plajei de specialişti, şi îmbunătăţirea dotărilor cu aparatură. Spitalul de-a lungul timpului a făcut contracte cu doi medici de anestezie şi terapie intensivă care vor veni peste doi-trei ani, medici dermatolog, ortoped, oftalmolog, pediatru, internist, dar care vin începând de peste doi ani. Actualmente este foarte greu să atragem specialişti, după cum bine ştiţi, pentru că sunt tentaţi de plecarea peste hotare sau de unităţile private”, a declarat Camelia Khraibani.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: