Inspectorul Ion Elena, pasionat de fotografie

De peste 33 de ani lucrează în învăţământ, timp în care s-a dedicat formării elevilor din clasele primare şi s-a implicat în numeroase proiecte şcolare. Peste tot inspectorul şcolar Ion Elena este însoţit de aparatul de fotografiat, cu care surprinde realitatea din jur, frumuseţile naturii, frmuseţea firii umane, realizări ale oamenilor, tradiţii şi meşteşuguri.

                                     

Ion Elena a fost membru al Fotocineclubului Clio al Muzeului Judeţean Gorj, unde a lucrat împreună cu artistul fotograf Ion Catană. Prin anii ’80 a fost premiat în cadrul Festivalului Naţional de Artă Fotografică al României pentru un diapozitiv color intitulat „Iarna”. În prezent are o colecţie de fotografii cu care ar putea să organizeze cinci expoziţii, însă, aşa cum precizează, îl împiedică lipsa timpului şi a resurselor materiale. Pentru Ion Elena fotografia a reprezentat tot timpul mijlocul prin care redescoperi clipă de clipă realitatea, prin care găseşti acele secvenţe care să-l determine pe om să se redescopere pe sine, să fie mai optimist şi mai bun. „Am încercat să smulg din cotidian imagini pe care să le redau memoriei timpului şi amintirilor frumoase pentru viaţa omului. M-a preocupat atât calitatea imaginii, dar mai ales mesajul ei către gândul şi spiritul uman”, spune Ion Elena.

Legat de lumea copilăriei

Ca şi învăţător, Ion Elena a fost tot timpul înconjurat de copii, a căror lume nu este alterată de vicii. Formarea unui copil este o mare responsabilitate, iar de primii ani de şcoală depinde tot traseul lui în viaţă. „Întotdeauna mi-a plăcut lumea copiilor pentru că este o lume curată, unde visul nu este alterat de vicii. Trebuie să citeşti foarte bune în gândurile şi în sufletul lor şi să te gândeşti cum să le pregăteşti calea spre cunoaştere şi spre viitor”, precizează Ion Elena. Modelul tatălui l-au urmat şi cele două fiice ale sale, care sunt profesoare de engleză.

CĂLĂTORII

Inspectorul Ion Elena adoră să călătorească. A vizitat până acum Viena, Parisul, Londra şi Budapesta şi ar vrea să mai vadă Roma şi Atena. Practică pescuitul sportiv şi se declară un ecologist împătimit, un iubitor de natură.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: