Oraşul Târgu Cărbuneşti, toaletă publică

Localnicii unor blocuri din Târgu Cărbuneşti trăiesc într-o imensă toaletă publică din cauza faptului că nu funcţionează reţeaua de canalizare! Oamenii au fost astfel nevoiţi să improvizeze scurgeri exterioare şi toate dejecţiile ajung la subsolul blocurilor. Mirosul este şi mai accentuat acum în perioada verii, astfel că oamenii nici nu îndrăznesc să deschidă ferestrele. 

Oamenii spun ca se simt ca si cum ar trăi într-o toaletă publică. Primăria nu poate face nimic, deoarece spune că blocurile sunt private şi în acest caz oamenii trebuie să se gospodărească singuri. Şi au încercat să găsească soluţii… Astfel că la Cărbuneşti puteţi vedea ce n-aţi mai văzut. Scurgerile de reziduuri atârnă pe blocuri şi ajung la subsol de unde nu mai există canalizare. „Noi avem după cum vedeţi scurgeri aeriene, am spart pereţii şi prin ţevi se scurge mizeria la subsolul blocului, de unde aproape că ne intră în case, deoarece nu avem cu ce să golim. Doar nu o să intrăm în rahat până la gât,” spune unul dintre locatari. Oamenii spun că au solicitat sprijinul autorităţilor locale, dar li s-a întors spatele pe motiv că blocurile sunt private şi trebuie să se descurce pe cont propriu.

REACŢIE

Ca şi cum mizeria în care trăiesc nu ar fi de ajuns, oamenii mai şi plătesc pentru asta. Reprezentanţii Serviciului de Canalizare percep taxe pe o canalizare care nu funcţionează. “Aşa ceva este imposibil să percepi taxe şi să le majorezi pentru un serviciu care nu funcţionează, această canalizare nu funcţionează, dar bani le cer oamenilor”, spune Ion Fugaru, preşedinte PD-L       Târgu Cărbuneşti.

INDIFERENŢĂ

Deşi oamenii strigă în gură mare că nu merge canalizarea, directorul Aparegio de la Cărbuneşti nu vede nicio defecţiune. „Arătaţi-mi ce nu merge, canalizarea funcţionează, iar taxele sunt stabilite de consiliul local”, spune Daniel Popescu, director Aparegio Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: