Instructorii auto şi-au recunoscut vina

Cei patru inculpați din dosarul Mafiei Permiselor trimiși deja în judecată și-au recunoscut ieri faptele de care sunt acuzați, fapt care simplifică foarte mult mersul acestui proces.

Instructorii auto, cum au fost denumiți la modul general, deși unii sunt și administratori ai unor școli de șoferi din oraș, au fost de acord să recunoască în fața judecătorului de caz Remus Ionescu toate acuzațiile pe care procurorii Parchetului General le-au formulat la adresa lor și, astfel, dosarul a intrat în faza în care magistratul trebuie să pronunțe acum un verdict.

Pe 17 ianuarie, inculpații, dar și opinia publică, vor putea afla, pedepsele pe care le vor primi la acuzațiile de trafic de influență pentru care sunt judecați. Georgiana Stroe și fiul său George, alături de Gheorghe Frățilescu și Petre Bogdan au fost primii gorjeni trimiși în judecată din lotul de zece ridicați în noiembrie 2013 în urma unor descinderi de amploare efectuate la Târgu Jiu de anchetatori veniți de la București special pentru această anchetă. Mai mulți medici din oraș au fost și ei arestați atunci, ulterior ancheta vizându-i și pe polițiști de la examinări auto, dosarul fiind împărțit în altele mai mici, deși destul de groase ca și conținut.

Puși în fața dovezilor, inculpații din primul lot și-au recunoscut ieri faptele și au povestit pe îndelete în fața magistratului de caz cum au căzut în plasa ofițerilor sub acoperire sau cum au intervenit pentru a-i ajuta pe unii dintre cursanții pe care îi aveau la școlile auto astfel încât aceștia să promoveze examenele fără mari emoții. Totul se făcea contra unor sume de bani, cu bani fiind obținute și actele medicale necesare la dosarele de cursanți, ștampilele fiind obținute fără prezentarea solicitantului la cabinetul medical. Peste două zile prima sentință din dosarul Mafiei Permiselor va arăta cât de serioase sunt probele din această anchetă ce a făcut atâta vâlvă, verdictul ce va fi pronunțat la Tribunalul Gorj nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: