Insula unde sunt găzduite cele mai multe pagini de internet

Insula Tokelau, teritoriu din Oceanul Pacific ce aparține Noii Zeelande, este cea mai importantă forță în mediul online, surclasând superputeri economice precum SUA, Germania sau Marea Britanie, conform unei hărți întocmite de Nominet, registrul oficial pentru nume de domenii de internet din Marea Britanie.

În micuța Insulă Tokelau din Pacificul de Sud, cu o populație de doar 1.400 de locuitori, există peste 31 de milioane de adrese înregistrate pe domeniul ".tk" al micuței insule, împingând Tokelau până pe prima poziție în topul celor mai folosite nume de domenii de țară din lume. Distanța dintre locul întâi, ocupat de Tokelau și ocupantele următoarelor două locuri, China (".cn") și respectiv Germania (".de") este enormă — numărul de domenii ".tk" înregistrate fiind aproape la fel de mare ca și cel al următoarelor două țări din clasament împreună.

Popularitatea numelui de domeniu ".tk" este datorată unui model de operare neobișnuit, conform Nominet, care precizează că în această micuță insulă din Pacific pot fi înregistrate site-uri în mod gratuit, veniturile provenind din publicitatea online. Conform unor surse, aproximativ 1/6 din PIB-ul insulei Tokelau provine din exploatarea domeniului ".tk".

Vizualizări: 630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: