Întâlnire Creţan-Militaru pe tema CE Oltenia

Contestaţiile depuse de liderul de sindicat Constantin Creţan sunt singurul impediment în înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Deputatul Severus Militaru a declarat că din informaţiile pe care le are lucrurile sunt spre bine, dar contestaţiile lui Creţan pot aduce probleme. Militaru este dispus să aibă o întâlnire cu acesta pentru a-i explica beneficiul proiectului.

Opoziţia Federaţiei Naţionale a Muncii pare să facă probleme CE Oltenia. Creţan nu a fost şi împotriva Electra, şi nici această nouă companie nu i se pare bună.  „Mersul lucrurilor este normal, sunt pe program, nu au nici un fel de întârziere. Lucrurile merg în sensul că au făcut paşii cu AGA, CA şi din câte ştiu lucrurile sunt pe drumul bun. Să vedem cum se lămureşte treaba cu contestaţiile domnului Creţan, dar eu cred că va renunţa spre binele gorjenilor. Singura problemă pe care o ştiu eu e cu domnul Creţan cu care s-a încercat un dialog“, a spus deputatul.

Militaru spune că s-a încercat un dialog cu Constantin Creţan. Acest lucru poate fi susţinut şi de înţelegerea pe acre a făcut-o cu primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman. Creţan cere garantarea locurilor de muncă măcar cinci ani după înfiinţarea CE Oltenia, dar şi o întâlnire cu ministrul Economiei Ion Ariton. Până să se vadă cu Ariton, Creţan ar putea avea o întâlnire cu deputatul Militaru.  „Vrea o discuţie cu domnul Ariton. Probabil că va avea şi această discuţie şi lucrurile vor fi tranşate, în sensul bun“.

Severus Militaru este dispus să aibă o întâlnire publică cu sindicalistul. Crede că-l poate convinge că CE Oltenia este soluţia minerilor din Gorj. „Vis-a-vis de treaba asta aş vrea să am o discuţie cu DL Creţan, poate chiar publică, pentru a afla de ce nu crede că această organizare este bună. Eu pot să-i explic de ce e bine să se facă CE Oltenia. Este adevărat că era mai benefic să se facă Electra“, a declarat democrat-liberalul.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: