Întâlnire eşuată la Turceni între sindicate şi şefii CEO

Întâlnirea programată ieri la sediul Complexului Energetic Oltenia între șefii companiei și liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie a fost sortită eșecului. Delegația lui Marin Condescu nu a prea avut ce discuta cu șeful CEO, Constantin Bălășoiu, pentru că deși a fost aprobat marţi în ședință de guvern, bugetul de venituri și cheltuieli al companiei nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, deci nu are valoare juridică.

Întâlnire pur informativă ieri la sediul Complexului Energetic Oltenia. Sindicaliștii nu au putut stabili un plan de bătaie privind viitoarele negocieri ale contractului colectiv de muncă pentru că bugetul CEO nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial. Liderii de sindicat care au participat la ședință au declarat că discuțiile au fost amânate până la rezolvarea acestui aspect. ”Deocamdată am avut o ședință pur de informare, i-am adus la cunoștință directorului general anumite neconcordanțe dintre contractele de muncă, anumite aspecte care există în vechile contracte dar care nu au fost respectate, nu s-a putut concretiza nimic pentru că bugetul CEO a fost aprobat marți dar nu a fost publicat în monitor deci nu are nicio valoare”, a declarat Constantin Ureche, liderul sindical de la Lupoaia.

Negocieri dure

La întâlnirea de ieri a participat doar Comitetul Director al CEO în frunte cu directorul general Constantin Bălășoiu. La prima discuție, sindicaliștii au declarat că vor urma negocieri dure în rândul sindicatelor și administrației privind indexarea salariilor. ”După această primă discuție, părerea mea este că vor urma negocieri dure, poate mă înșel eu dar dacă nu se dovedesc a fi mai maleabili sigur vor fi negocieri dure”, a spus Constantin Ureche.

MANDAT

 Liderul sindicatului Minerul Rovinari, Marin Golea, a declarat directorul executiv al CEO Constantin Bălășoiu negocia cu sindicatele după ce va primi din partea AGA mandat de negociere.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: