Intervenție de urgență la operele lui Brâncuși

Operele din piatră ale lui Brâncuși de la Târgu Jiu vor fi curățate, fiind vorba despre lucrări de biocidare, desprăfuire, dar și refacerea provizorie a acoperământului Porții Sărutului.

Directorul Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Doru Strîmbulescu, spune că este vorba despre o intervenție de urgență asupra operelor, iar ca termen limită este data de 30 noiembrie 2020.

”Astăzi încep lucrările de intervenție de urgență în baza unui proiect avizat de Ministerul Culturii. Este o primă fază a unui proces îndelungat de restaurare a întregului Ansamblu Brâncuși. Durata acestei prime faze este până la data de 30 noiembrie, atunci când ar trebui finalizate aceste lucrări. Mia exact, este vorba despre desprăfuire, biocidare, refacerea provizorie a acoperământului Porții Sărutului. După acest procedeu urmează să înceapă restaurarea întregului ansamblu”, a spus Doru Strîmbulescu, directorul Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

 Valoarea lucrărilor care se fac în prezent este de aproximativ 167.000 de lei, fiind efectuate de firma MoldRestCom SRL. Echipa de lucru este compusă din şapte restauratori, dintre care trei specialişti atestaţi de Ministerul Culturii.

Vizualizări: 1,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: