Intervenţie la terenul stadionului din Târgu Jiu

Terenul şi pista de atletism ale stadionului din Târgu Jiu nu au intrat iniţial în vederile Companiei Naţionale de Investiţii. Cu cele cinci milioane de euro care ar putea fi alocate în şedinţa de guvern din această săptămână vor fi făcute modificări la teren şi pistă.

Instalaţia de încălzire a terenului cu iarbă nu este funcţională, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern. „Terenul de joc a rămas acelaşi, fiind înierbat şi având dimensiunile: 105x68 metri. Există instalaţie de degivrare, dar nu îndeplineşte condiţiile necesare de funcţionare, fiind nevoie de înlocuirea acesteia“, scrie în document.

Pista de atletism, refăcută în totalitate

Şi pista de atletism va fi refăcută. „În studiul de fezabilitate iniţial s-a prevăzut refacerea pistei de atletism parţial, doar în zonele de intervenţie pentru realizarea altor lucrări. Ulterior, urmare a consultărilor cu reprezentanţii Federaţiei Române de Atletism şi ai IAAF, în vederea omologării pistei de atletism, a rezultat ca fiind necesare lucrări de refacere a acesteia în totalitate, incluzând şi zona de obstacole, săritură în lungime, săritura cu prăjina, aruncare disc/ciocan etc“, scrie în nota de fundamentare.

Zona de sprint şi start va fi poziţionată lângă tribuna 2, opus tribunei 1, astfel încât să existe o vizibilitate completă asupra tuturor culoarelor. Ca urmare a apropierii de pistă, locurile din tribune au în general vizibilitate bună doar asupra culoarelor interioare, mai arată documentul citat.

Vizualizări: 1,072

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: