Intervenţie neautorizată la spitalul din Târgu Jiu

Bronhoscopia nu este autorizată de către Direcţia de Sănătate Publică Gorj ca să se poată face în spitalul din Târgu Jiu. Informaţia a ieşit la iveală după ce au fost verificate documentele. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit despre această situaţie, susţinând faptul că astfel de intervenţii sunt invazive şi nu pot fi făcute unde „ne taie capul”. Cu toate acestea, bronhoscopii au fost făcute până acum în unitatea medicală.

Sorina Pintea comenta situația medicului care a refuzat să facă o bronhoscopie, scriind în fișa pacientului că salarizarea este necorespunzătoare. „Despre medicul care a scris în foaie, pot doar să vă spun că acea procedură nu este autorizată de Direcţia de Sănătate Publică, dacă tot s-a vrut să ne uităm peste acte, ne-am uitat. Oamenii sunt binevoitori. Vor s-o facă, dar trebuie să o facem conform legii, pentru siguranţa pacientului, în condiţiile scrise de lege. Această procedură, bronhoscopia, presupune un spaţiu, un filtru. Este o procedură invazivă. Nu o facem unde ne taie capul”, a comentat Sorina Pintea.

În ceea ce priveşte observaţiile pe care le-a făcut medicul pneumolog pe foaia de internare a pacientei, Pintea a declarat: „În calitate de ministru, pot să vă spun că există o lege din 2006 privind modul de completare a foii de observaţie. Potrivit legii, nu e corect. Ca şi om, ce să vă spun? E foarte uşor să dăm vina. Nu mi-a dat managerul spitalului, n-a făcut Ministerul Sănătăţii, dar eu am o fişă a postului pe care n-am citit-o”. (A.A.)

Vizualizări: 5,192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: